Na vsebino

Črnomaljski srednješolci na mednarodnem debatnem tekmovanju

Drugi dan so dijaki debatirali na naslednje trditve: “Pravica najstnikov do zasebnosti je pomembnejša od pravice staršev da vedo”, “Športne organizacije ne bi smele kaznovati športnikov za njihove kršitve zunaj igrišča” in “Razred je pomembnejši od rase”. Zvečer je bil organiziran družabni večer, na katerem so se dijaki ob zvoku glasbe spoznavali in izmenjevali izkušnje. Na spoznavnem večeru so se predstavile tudi vse sodelujoče države.

Na finalnem tekmovanju je sodelovalo 51 debatnih ekip iz različnih držav. Dijaki so debatirali v angleškem jeziku, zato so imeli težko nalogo. Kljub veliki želji, da se uvrstijo v četrt finale, jim to ni uspelo. Debatne trditve zadnjega dne so se glasile: “Volivci bi morali voliti za kandidata s katerim se najbolj strinjajo, tudi če nima možnosti za zmago”, “Ne strinjamo se s stališčem, ki obravnava ženske v vojnah kot nenasilne in ranljivejše” ter ” Namesto Saudske Arabije bi moral postati zaveznik Zahoda Iran”. Zmagovalci 14. mednarodnega debatnega tekmovanja v Ljutomeru so dijaki iz Danske.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj