Na vsebino

Cerar v ZDA s senatorko Klobucharjevo zasnoval skupino slovenskega prijateljstva

Amy Klobuchar in Miro Cerar
Amy Klobuchar in Miro Cerar

Minister za zunanje zadeve Miro Cerar se je prvi dan obiska v Washingtonu srečal z ameriškimi senatorji, med njimi tudi s senatorko slovenskih korenin iz Minessote Amy Klobuchar, ki bo ustanovila skupino slovensko ameriškega prijateljstva.

Demokratska senatorka Amy Klobuchar iz Minnesote, ki se odloča o predsedniški kandidaturi leta 2020, bo po navedbah zunanjega ministra Mira Cerarja v kongresu ustanovila skupino prijateljstva s Slovenijo, ki ji bo tudi sopredsedovala. Poleg nje je v ameriškem kongresu še en politik slovenskega rodu, republikanec iz Arizone Paul Gosar, ki je prav tako kot Klobucharjeva na vmesnih volitvah na začetku novembra osvojil nov mandat, sicer v predstavniškem domu.

Kot lahko sklepate iz priimka, gre za slovenske gore list. Njen pradedek Mihael Klobučar se je rodil v Dobličah v Beli Krajini, vsi stari starši njenega očeta pa so emigrirali v Minnesoto, kjer so našli delo v rudnikih železa in z njimi povezanih obratih.

Mogoče še nekaj povezav do novic, v katerih smo omenjali Klobucharjeve:

Annie Klobuchar Clemenc – "Big Annie of Calumet"

Volitve v ZDA izstrelile senatorko slovenskega rodu

Bo Slovenka s koreninami iz Doblič krojila usodo Američanov?

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj