Na vsebino

Čas za javni prostor

Študenti, ki smo se v septembru združili v gibanje »Čas za javni prostor« smo že pričeli z izvajanjem aktivnosti v sklopu Meseca prostora, katerega osrednja tema letos je »Zeleni prostor povezuje« in ga organizira Ministrstvo za okolje in prostor.
Od danes pa do konca meseca bo tako v trgovini Spar v Črnomlju možen ogled razstave, ki ga organiziramo v sodelovanju z Občina Črnomelj, z naslovom »Vizija črnomaljskih zelenih prostorov«. V sklopu razstave so predstavljeni študentski projekti študentov Biotehniške fakultete in Fakultete za arhitekturo, ki so bili izdelani v preteklih letih in se navezujejo na javni prostor mesta Črnomelj.
V prihodnjih tednih tega meseca pa nas čakajo še dve aktivnosti, s katerimi bomo skušali obuditi dva zelena javna prostora ter opozoriti na neizkoriščenost slednjih.
Vljudno vabljeni k ogledu razstave ter spremljanju novic o prihodnjih dogodkih!

Se ti zdi, da so v tvojem kraju potrebne spremembe? Poznaš kakšen neizkoriščen prostor v mestu, ki pa ima veliko potenciala? Kaj v mestu pogrešaš?

KBŠ je skupaj z belokranjskimi študenti, ki se zavzemajo za izboljšanje kakovosti belokranjskega prostora izoblikoval skupino Čas za javni prostor. Širšo javnost bodo opozarjali na možne spremembe v naši okolici in izvajali dogodke, ki bi popestrili neizkoriščene prostore. Všečkaj njihovo stran, da boš sproti obveščen o novostih in dogodkih!

Vir: Čas za javni prostor

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj