Na vsebino

Brez vozniške in z ukradenimi tablicami; po vlomu za 1500 evrov škode

Foto: Policija
Foto: Policija

Policisti so med kontrolo prometa v Metliki včeraj nekaj po 10. uri ustavili voznika osebnega avtomobili Mitsubishi carisma. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik iz okolice Črnomlja nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Lastnika olajšal za 1500 evrov

V Semiču je v noči na sredo nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel hladilnik, visokotlačni čistilnik, več glasbil in posodo. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.500 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Preloke in Žuničev včeraj prijeli 17 državljanov Maroka, dva državljana Turčije in državljana Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policija je sicer v prvem mesecu leta 2024 obravnavala 3430 nezakonitih prehodov državne meje, medtem ko je bilo teh lani v istem času 2573. Opazno je naraslo število državljanov Sirije, ki so predstavljali kar polovico vseh primerov, za njimi so državljani Maroka, Afganistana in Turčije.

Tudi letos je bila v prvem mesecu novega leta najbolj obremenjena novomeška policijska uprava, kjer so beležili kar 82 odstotkov vseh nedovoljenih prehodov meje.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj