Na vsebino

Bogata ponudba na Dnevih zeliščarstva v Beli krajini

Sedmi Dnevi zeliščarstva v Beli krajini so potekali od 28. do 30. septembra. Prvi in drugi dan so bile v dopoldanskem času dobro obiskane zeliščarske delavnice za predšolske in šolske otroke. V petek zvečer pa so obiskovalci na Medgeneracijskem vrtu Kulturnega doma Črnomelj prisluhnili nastopu Vokalne skupine Lan in si popestrili večer z degustacijo lokalnega gina ter ledenega zeliščnega čaja.

Dneve zeliščarstva v Beli krajini smo zaključili v soboto z osrednjim dogodkom, ki je potekal pri Kulturnem domu Črnomelj. Udeleženci so sodelovali na zeliščarskih in ustvarjalnih delavnicah. Obiskali so lahko kar 21 ponudnikov, predvsem izdelkov iz zelišč, ki so predstavljali svojo dejavnost na stojnicah. Degustirali so kulinarične dobrote in živahno izmenjevali semena in sadike na sejmu. V okviru kulturnega programa so bila podeljena tudi zlata, srebrna in bronasta priznanja strokovnega ocenjevanja marmelad. Čestitamo vsem prejemnikom priznanj.

Letošnji dnevi zeliščarstva so bili namenjeni različnim generacijam, od najmlajših do starejših, z namenom, da se še okrepi zeliščarska dejavnost v Beli krajini in da se osvešča prebivalstvo o pomenu lokalne samooskrbe.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj