Na vsebino

Bo športno kinološko društvo ostalo brez edinega vadbišča?

Športno kinološko društvo Bela krajina obstaja že skoraj 30 let. V tem času so se člani selili po raznih lokacijah na obrobju Črnomlja in na koncu "pristali" pri Vražjem kamnu. Tu so na lastne stroške uredili prvo vadbišče, na željo Občine Črnomelj, pa so zaradi potreb Nogometnega kluba Bela krajina le-to prepustili nogometašem in si v neposredni bližini uredili nov poligon. Postavili so si vso potrebno opremo in brunarico in ta poligon je trenutno med najbolje opremljenimi vadbišči v Sloveniji.

Zdaj je prišlo do tega, da jim želi MORS za potrebe migracijskega centra vadbišče odvzeti. MORS je lastnik zemljišča, vendar imajo kinologi z Občino Črnomelj podpisano pogodbo o uporabi vadbišča. V 2. členu te pogodbe pa piše takole:

"V primeru poslabšanja varnostnih razmer bo lastnik (MORS op. avtorja) predmetno nepremičnino uporabljal za obrambne potrebe. V tem primeru se MORS-u nemudoma zagotovi možnost uporabe, s čimer drugo-pogodbena stranka soglaša."

Andrej Bukovec, predsednik Športno kinološkega društva Bela krajina, kakor tudi ostali člani kluba in predsednik Krajevne skupnosti Črnomelj, so nad to odločitvijo ogorčeni.

Zvočni zapis

  • - Andrej Bukovec, predsednik ŠKD Bela krajina

  • - Jaka Birkelbach, predsednik KS Črnomelj

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj