Na vsebino

Blaž in Žan napolnila prostore Mladinskega centra Metlika

Dogajanja v Mladinskem centru Metlika so v polnem teku. Sobotni večer je bil namenjen koncertu klasične glasbe, za katerega sta poskrbela Blaž Pavlakovič (klavir) in Žan Vlašič (klarinet).

Blaž je v prvem letniku na Fakulteti za medicino v Ljubljani, pogled tega pa vzporedno obiskuje 4. letnik na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Sijavušu Gadžijevu. Redno se udeležuje tudi raznih mojstrskih tečajev doma in drugod. Žan svojo glasbeno pot nadaljuje pri prof. Andreju Zupanu na Akademiji za glasbo. Preigrava različne zvrsti, od jazza do klasike. Je aktiven član Mestne godbe Metlika, gostuje pa tudi pri drugih orkestrih in zasedbah.

Fanta združuje talent, predanost delu, predvsem pa ljubezen, strast do glasbe, ki smo jo lahko začutili med koncertom. Glavni namen organiziranja te prireditve je bil približati klasično glasbo in umetnost domačemu kraju, kot je dejal Žan. Uspelo jima je napolniti prostore centra in navdušiti slehernega obiskovalca.

Uživali smo v skladbah kot so:

F. Poulenc: Sonata za klarinet in klavir
C. M. von Weber: Koncert za klarinet, št.2 Es-dur (2. in 3. stavek)
B. Kovacs: Hommage a A. Khatschaturian
J. S. Bach: Preludij in fuga št.9 E-dur (WTK 2, BWV 878)
E. Glavnik: Ciganska zgodba

V bodoče upamo na še več takšnih dogodkov, fantoma pa želimo vse najboljše in vso srečo pri nadaljnjem ustvarjanju.

Vir: Mladinski center Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj