Na vsebino

Belokranjski prevoznik o 3RO: Obljubijo veliko, naredijo pa nič

Ministrica Alenka Bratušek se je srečala s prevozniki pri OZS. Foto: @mzi_rs
Ministrica Alenka Bratušek se je srečala s prevozniki pri OZS. Foto: @mzi_rs

Prevozniki pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so z infrastrukturno ministrico Alenko Bratušek včeraj razpravljali o najbolj perečih težavah sektorja, med drugim o pomanjkanju delavcev. Kritični so bili do prepočasne izgradnje tretje razvojne osi, pri čemer je ministrica pojasnila, da gre za zahtevne objekte “in se ne da delati hitreje”.

Veliko kritik je bilo slišati glede tretje razvojne osi. Koroški prevoznik Gašper Rudl je opozoril na prepočasno izgradnjo. “Tretja razvojna os se čedalje bolj odmika. Vidim deset ljudi in en bager, kar me žalosti,” je dejal. Prikimal mu je tudi prevoznik iz Bele krajine Franc Selič, ki je dodal, da ministri vsakokratne vlade obljubijo veliko, naredijo pa nič.

“Porabimo eno uro za 25 km prevoza. Najbolj nazaduje prav Bela krajina. Ministri vsakokratne vlade obljubijo veliko, naredijo pa nič. Da pridemo iz Bele krajine čez Karavanke potrebujemo štiri ure. V tem času prevozimo 180 km, kar je nevzdržno. Zakaj je toliko nesreč, se mnogi sprašujete. Vozimo za podjetja in dostava mora biti ob uri. Tudi pogoji na naših cestah so slabi, naši vozniki nimajo stranišč in tušev,“ je še opozoril Selič.

Ministrica je pojasnila, da gre za zahtevne objekte in se ne da delati hitreje. “Lahko bi pripeljali Kitajce in bi to naredili zelo hitro, a bi bil gradbeni sektor iz vaše zbornice zelo hud,” so njene besede povzeli v sporočilu za javnost.

“Pri Novem mestu stoji, ker se ljudje pritožujejo. Predvidevamo, da bi se lahko oktobra začelo graditi tudi v Novem mestu, smo pa izgubili tam leto in pol. Od mene ne boste slišali obljub, ki se jih ne da izpeljati,“ je še dejala.

Prevozniki so se z ministrico med drugim pogovarjali tudi o zastojih na mejnih prehodih, o potrebnih finančnih spodbudah za sektor cestnih prevoznikov v izvedbi Borzena, o spodbudah za namen digitalizacije sektorja cestnih prevozov in o znižanju glob za napake voznikov v postopku cestninjenja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj