Na vsebino

Belokranjski rejci drobnice na 4. pohodu

Skupinska fotografija pri Svetem Urbanu na Grabrovcu.
Skupinska fotografija pri Svetem Urbanu na Grabrovcu.

V okviru programa Društva rejcev drobnice Bele krajine je bil v nedeljo, 2. julija, organiziran tradicionalni pohod članov, članic in najmlajših članov društva. Letos je bil organiziran v občini Metlika.

Ob 9. uri smo se zbrali na turistični kmetiji Jakljevič na Grabrovcu, kjer so nas gostoljubno sprejeli. Naš član Toni nam je opisal pot pohoda, ki je vodila po Urbanovi poti, ki smo jo nekateri prehodili prvič. Prvi postanek je bi pri cerkvici sv. Urbana, zaščitnika vinogradnikov. Ogledali smo si njeno notranjost, bili seznanjeni z njeno zgodovino in večletno obnovo. Pot nas je nato vodila skozi razgibano vinorodno pokrajino. Ob postankih smo uprli pogled na Gorjance, sosednjo Hrvaško, Semiško goro, Metliko, pa tja do Kleka.

Pod Veselico smo se okrepčali in zaokrožili pot čez Bočko nazaj na Grabrovec. Sledilo je zasluženo kosilo (jagenjček) in prijetno druženje.

Obljubili smo, da bo jubilejni 5. pohod v občini Črnomelj, tradicionalno prvo nedeljo v juliju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj