Na vsebino

"Belokranjci do konca svojih danof"

V črnomaljskem Kulturnem domu je včeraj potekal dogodek, s katerim so študenti obeležili odcepitev belokranjskih študentov od dolenjskih. S tem, ko so 15. januarja 1963. leta ustanovili Klub belokranjskih študentov, so za Belo krajino verjetno naredili več, kot so se v tistem trenutku sploh zavedali. Klub je po 53. letih delovanja zelo aktiven,kar so nam dokazali tudi z nocojšnjo proslavo. V imenu prve generacije aktivnih članov kluba nas je nagovoril mag. Janez Kure, ki je poudaril pomembnost kluba v časih pol stoletja nazaj in današnje člane spomnil na odgovornost do aktivnega delovanja v lokalni skupnosti . Tudi Klemen Vitkovič, direktor Mladinskega centra Bit, je o klubu nanizal samo pohvalne besede. Bit je danes med podobnimi organizacijami v slovenskem vrhu po črpanju evropskega denarja. Samo Kavčič, eden izmed nekdanjih predsednikov KBŠ-a, je bil vesel pobude trenutnih članov kluba, da se ustanovi "Klub starešin", v katerem bi se zbirali nekdanji člani in z aktivnimi študenti izmenjavali izkušnje, znanje in seveda dobro voljo. Kristian Asani, aktualni predsednik Kluba belokranjskih študentov, je med drugim povedal tudi to, da so študenti polni idej, ustvarjalnosti in seveda uporniškega duha, ki je v pravi meri vedno dobrodošel.
V kulturnem programu sta nastopila Martina Mravinec in Marko Simčič, recitatorji Srednje šole Črnomelj Miha Babič, Tjaša Ogulin in Anamarija Brozovič, pevski kvintet Hozner/Drouz, plesalec Jernej Kozan, godalni trio Battalia, vokalna skupina Duma ter glasbena skupina 2B. Program sta povezovala Nika Marija Kavšek in Rok Babič.

Zvočni zapis

  • - Kristian Asani o projektih kluba

  • - Kristian Asani o financiranju kluba

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj