Na vsebino

Bela krajina na sejmu vseh sejmov

Med 13. in 17. septembrom smo se kot destinacija Bela krajina predstavljali na 55. mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju ali kot mu rečejo ''sejem vseh sejmov''. Sejem v nekaj dneh obišče okoli 60 tisoč obiskovalcev. Čeprav letošnje številke prodanih vstopnic še niso znane, bodo zagotovo visoke, saj smo z obiskom naše stojnice zadovoljni. Poleg sejemskih dvoran je tudi pester spremljevalni program privabil množico.

V dvorani C, ki je bila namenjena turističnim destinacijam in kulinariki je bilo najbolj pestro in zabavno. Destinacija Bela krajina je po odzivih obiskovalcev že dobro poznana in se radi vračajo vedno znova, ker jim ''je pri nas zelo lepo''. Nekateri so se na naši stojnici ustavili le zato, da nam povedo, kako super so se imeli v Beli krajini in kje vse so že bili. Kot pričakovano Belo krajino večina pozna po reki Kolpi in počitnicah ob njej, a je bilo letos veliko povpraševanja po kolesarskih in pohodnih poteh ter aktivnem preživljanju počitnic.

Če spremljate naša družbena omrežja ste zagotovo videli, da je naša sodelavka Tamara iz DMO, predstavnica destinacije na celjskem sejmu, delila stojnico z našimi različnimi belokranjskimi ponudniki.
V sredo sta bila z nami Danilo in Blaž iz Kmetije Pavlovič, ki sta na svojem delu stojnice razstavljala svoje domače marmelade, malinovo vino ter sirupe. V četrtek je bil z nami Bor, direktor RTC Gače, ki od letos poleg e-koles, vodenih tur po gozdovih ter gostinstva nudi še pustolovski park, ki je odlična izhodiščna točka za družinske počitnice. V petek je svojo hotelsko in kamp ponudbo predstavil Matjaž iz GTM Metlika. Sobota je bila pikantna, saj sta se nam pridružila Katarina in Marko Vidic s svojimi osmimi omakami Chilli Rossa. Sobota je bila tudi najbolj obiskana, saj so ta dan na sejem prišle tudi družine in mladi, ki med tednom niso imeli časa za obisk. V nedeljo smo točili hladen ledeni čaj iz Zeliščne kmetije pod Hrelenom. Naš zeliščar, ki pade v oči obiskovalcem že s svojo opravo in klobukom, je prodajal (ledene) čaje in sirupe.

Veseli smo, da so naši ponudniki, ki so tudi prejemniki certifikata KBZ Belokranjsko, v tem sejmu videli priložnost promocije svojih izdelkov, kar krepi celotno podobo Bele krajine. Kakovostni izdelki, storitve ter pristni ljudje so tisti, ki si jih obiskovalci zapomnijo.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj