Na vsebino

Anja Fir znova v MasterChefu: Kot da bi prišla ohranjat svojo čast

Anja Fir se je vrnila v MasterChef. Foto: POP TV
Anja Fir se je vrnila v MasterChef. Foto: POP TV

Nova sezona kuharskega šova MasterChef Slovenija prinaša kar nekaj novosti. Ena izmed njih je tudi bitka za prednost. Tekmovalka z najbolj izostrenim okusom se je uvrstila v naslednji krog, kjer se je spopadla s tekmico, ki je v MasterChef kuhinji že tekmovala in sodnike s svojimi krožniki večkrat pustila brez besed. To je superfinalistka prejšnje sezone, Anja Fir.

Črnomaljka se je pridružila sodnikom in tekmovalcem ter povedala, da je zelo lepo priti nazaj v kuhinjo. Spominjala se je občutkov, ki jih je doživljala med tekmovanjem, in tega, kako lepo je bilo kuhati za sodnike. Potrdila je tudi, da MasterChef odpira vrata, saj je po koncu snemanja dobila ogromno priložnosti in je kuhanje postalo njen poklic. Z njo se je pomerila tekmovalka Blanka Erniša, ki je bila vesela in počaščena, saj je lansko sezono navijala prav za Anjo, ki jo je navdušila s svojo energijo in kuhanjem.

Pripraviti sta morali jed s svinjino in jabolčnim vinom. Kuhali sta, ločeni s pregrado, na voljo sta imeli 60 minut. Anja je priznala, da je kljub vsem izkušnjam na trnih. Želela je navdušiti tako tekmovalce na balkonu kot svojo nasprotnico in sodnike. Med kuhanjem je spodbujala Blanko, skupaj sta se šalili, a sta bili osredotočeni k cilju. Kot je na koncu povedal Luka, je z njunih kuharskih postaj dišalo božansko.

Anja navdušila z okusi in eleganco

Anja je pripravila azijski surf'n'turf s svinjsko ribico, škampi s ciderjem in pastinakov pire. Luka je po okušanju povedal: "Znaš ... Kaj naj drugega rečem?" Pohvalil jo je, ker je dodeljenim sestavinam dala lep azijski pridih. Karim je krožnik opisal kot zelo okusnega in elegantnega, všeč mu je bilo to, da ni bil pretirano azijski. Mojmir je pohvali izbor sladkih kozic, ki so lepo dopolnile sicer pusto svinjsko ribico. Anja: "Kot da bi prišla ohranjat svojo čast, oziroma svoje neke dosežke, ki sem jih naredila že tu. Tako da sem zelo zadovoljna s tem izkupičkom, res. Sem pokazala, kaj znam, kako razmišljam, in mislim, da se je to tudi videlo na krožniku."

Sodniki so po okušanju razglasili, da je Anja pripravila zmagovalno jed. Tekmovalcem je položila na srce, naj razmišljajo hitro in naj bodo drzni. Kasneje je še dodala, da naj poslušajo sodnike, berejo knjige, spoznavajo kuhinje sveta in se podučijo o pisanem svetu začimb.

Vir: 24 ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj