Na vsebino

Aktivnosti v Večnamenskem romskem centru tudi na daljavo

V času, ko vse poteka na daljavo, smo tudi v Večnamenskem romskem centru nadaljevali z opravljanjem dela in nalog, ki jih zahteva projekt, na daljavo seveda.

Pred ponovnim zaprtjem šol in prepovedjo zbiranja večjega števila ljudi, nam je uspelo v prostorih VNRC-ja izvesti nekaj aktivnosti: s skupino odraslih pripadnikov romske skupnosti smo se na začetku šolskega leta pogovarjali o šolanju otrok, pomenu znanja, rednemu pošiljanju otrok v šolo... Kot nadaljevanje te aktivnosti, je bila izvedena še ena in sicer z naslovom Učim se, torej sem.

Z Otroki smo ustvarjali, se pogovarjali in si ogledali slovenski mladinski film. Za predšolske otroke pa je prijazna knjižničarka Breda pripravila pravljico, ki je bila prikazala tudi na platnu.

Od novembra aktivnosti potekajo na daljavo in sicer preko sobe za klepet v facebook mesingerju. Na tak način smo/bomo to družbeno omrežje uporabili tudi za drugačen namen. Najprej smo z mladimi, ki so vpisani v srednješolsko izobraževanje ali so srednjo šolo že končali, nekateri tudi zaposleni (ja nekaj jih je), pogovarjali o priložnostih na trgu dela, šolanju na daljavo, možnostih dela preko študentskega servisa itn.

V decembru, vsako leto uporabnikom pokažemo posledice uporabe in posedovanja pirotehničnih sredstev, z namenom zmanjšanja uporabe le-teh v času praznikov. Tokrat je aktivnost potekala na daljavo.

Do praznikov je ostalo le malo časa, Božiček in Dedek Mraz še vedno opravljata svoji službi. Ker pravila veljajo za vse, tudi onadva delata na daljavo in morda, kdo ve, tudi nam pustijo kaj pod smrekico. Pripravimo piškote in mleko in počakajmo božič in novo leto.

V času, ko je razdalja nujna, bližino lahko ohranjamo drugače.

SREČNO….VSEM!

Vir: Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, enota Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj