Na vsebino

Akcija Šolar za nakup potrebščin

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika bodo že sedemnajsto leto zapored izvajali akcijo Šolar, s katero socialno ogroženim družinam pomagajo zagotoviti vse potrebno za nemoten vstop njihovih otrok v šolo. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona v višini 45 evrov na otroka, prejmejo starši otrok.

Bon na ime otroka bodo starši lahko unovčili v metliški trgovini Partner in sicer od 1. do 31. avgusta, ko poteka akcija. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine.

Za akcijo vsako leto namenijo do 4.000 evrov. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 88 prejemnikov. Letos so že poslali 87 bonov, a glede na poznavanje razmer in porast cen, bo število prejemnikov večje.

Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok se obračajo na vas, da pomagate po svojih močeh. Svoj prispevek lahko nakažete na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 (NLB) sklic: 00 2023 s pripisom Šolar 2023.

"Prepričani smo, da bomo skupaj marsikateremu otroku omogočili miren vstop v šolske klopi. Za vašo pomoč in razumevanje vnaprej hvala," je še zapisala Zalka Klemenčič, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj