Na vsebino

Za nadaljevanje projektiranja 3. razvojne osi je nujna izbira investitorja

V sejni sobi Občine Črnomelj je včeraj potekal 7. sestanek Odbora za spremljanje aktivnosti za gradnjo 3. razvojne osi – južni del. Prisotni so sklenili, da se na Ministrstvo za infrastrukturo ponovno pošlje dopis za določitev investitorja na 2. odseku 3. razvojne osi – južni del (Maline – Metlika in Črnomelj – jug).

Na sestanku so bili prisotni županji občin Črnomelj in Semič, Mojca Čemas Stjepanovič in Polona Kambič, župan občine Metlika Darko Zevnik ter poleg predstavnikov z vseh treh belokranjskih občin, še Bojan Papler iz Direkcije RS za infrastrukturo, Severin Maffi iz podjetja DARS, predsednik Območne obrtno - podjetniške zbornice Črnomelj Stanislav Malerič, predsednica Območne obrtno - podjetniške zbornice Metlika Tatjana Adlešič in predstavnik Kluba belokranjskih študentov Jure Kuhar.

Prisotni so po pregledu dosedanjih aktivnosti sklenili, da se na Ministrstvo za infrastrukturo ponovno pošlje dopis za določitev investitorja na 2. odseku 3. razvojne osi – južni del (Maline – Metlika in Črnomelj – jug). Določitev investitorja je nujna, da se nadaljuje projektiranje na 2. odseku in uporabi razpoložljiva sredstva EU in RS, ki so usklajena v naboru projektov Regije JV Slovenija za ta namen v obdobju od leta 2020 do leta 2023.

Sicer pa aktivnosti za gradnjo na 1. odseku 3. razvojne osi od AC pri Novem mestu do Malin (vključno s predorom pod Gorjanci) potekajo po terminskem planu, izjema je le projektiranje mostov čez reko Krko, vendar zamik zaradi ponovnega arhitekturnega natečaja ni kritičen.

Sprejet je bil še sklep, da Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo za izdelavo strokovnih podlag in državnega prostorskega načrta na 3. odseku od Črnomlja – jug do Vinice do septembra zagotovi projektno nalogo, na podlagi katere se odda javno naročilo za izdelavo idejnega projekta in prostorskega načrtovanja.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj