Na vsebino

3. dan Radencev

Zjutraj smo se po jutranji rekreaciji odpravili delat pisanice. Imeli smo malico, nato pa smo odšli na travnik, kjer smo spoznavali lastnosti rastlin. Ko smo jih bolje spoznali, smo ugotovili, da nekatere vsebujejo zdravilne učinke, druge vsebujejo eterična olja in lepo dišijo. Vsaka skupina je raziskala eno rastlino in jo predstavila ostalim.

Imeli smo kosilo, nato pa nekaj prostega časa. Po počitku smo imeli orientacijo in orientacijski tek. Pri orientaciji smo se naučili, kako določiti smer neba in kako pravilno narisati pot, po kateri se premikamo (azimut). Ko smo že mislili, da se v Radencih že dobro znajdemo, nas je presenetila ena skupina na orientacijskem teku, ki je na cilj sicer prišla, a brez najdenih točk.

Po dobri večerji smo imeli večerno animacijo. Predstavil se nam je Matjaž s svojo življenjsko zgodbo. Bil je odvisnik od drog, a je zdaj že več let ozdravljen. Z deljenjem svoje izkušnje želi osveščati ostale ljudi v upanju, da se bodo pravilno odločali v raznih skušnjavah.

Dan se mi je zdel zanimiv in poučen.

Zanimivost dneva: Beseda pisanica izhaja iz besede pisa, ki pomeni črta.

P.S.: Tudi naša od sonca rdeča lička kažejo na to, da se imamo lepo.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj