Na vsebino

26. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

Ta ponedeljek, 11. aprila, je v prostorih velike dvorane Državnega zbora v Ljubljani potekalo že 26. zasedanje otroškega parlamenta, ki ga vsako leto prireja Zveza prijateljev mladine Slovenije. Zasedanja se je kot predstavnik širše dolenjske regije udeležil tudi učenec OŠ Mirana Jarca Črnomelj Jakob Kavšek.

Dogajanje se je pričelo ob 9. uri z nagovorom predsednika parlamenta RS dr. Milana Brgleza ter predsednika države Boruta Pahorja, kateremu so mladi parlamentarci zastavili nekaj vprašanj. 100 učencev iz celotne Slovenije se je po uvodnem delu razdelilo v štiri skupine, ki so odšle vsaka v svojo delovno sobo Državnega zbora. V njih so se pogovarjali o naslednjih temah: "Pasti interneta in socialnih omrežij", "Ko pride do stiske, kam po pomoč", "Nasilje in medvrstniško nasilje" ter "Samopodoba in mladostnik". Ob 12. uri so se mladi parlamentarci vrnili v veliko dvorano na plenarni del zasedanja, ki ga je neposredno prenašala tudi TVS 3. Zasedanju parlamenta so se v drugem delu pridružili tudi predsednik vlade RS Miroslav Cerar, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, nekaj visokih predstavnikov različnih ministrstev ter predstavniki vseh parlamentarnih skupin. Učenci parlamentarci so na tajnem glasovanju tudi izbirali temo za naslednji 27. Otroški parlament. Odločili so, da bodo drugo leto govorili o temi: "Otroci in načrtovanje prihodnosti".

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj