Na vsebino

24 novih okužb, po zadnjih podatkih en mrtev

Po podatkih vlade je bilo po 879 testih na novi koronavirus v sredo potrjenih 24 novih okužb. V bolnišnicah se zdravi 22 bolnikov, pet jih potrebuje intenzivno nego. Najprej je vlada sporočila, da sta umrla dva bolnika, pozneje, da je eden.

Kot je na novinarski konferenci dejala Špela Horjak, je epidemiološka raziskava pokazala, da so štiri nove okužbe odkrite v Hrastniku, ena od teh v domu za starejše. "Podatki od včeraj in danes so pokazali, da je 50 odstotkov novih okužb v delovnih organizacijah," je dejala in pozvala k spoštovanju samozaščitnih ukrepov, "saj lahko sami preprečimo nadaljnje širjenje okužb."

Na novinarski konferenci je bila v ospredju prostovoljna aplikacija za sledenje stikom okuženim.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo pet novih okužb v Rogaški Slatini, štiri v Ljubljani, dve v Ilirski Bistrici ter po ena v Hrastniku, Kamniku, Rogatcu, Ajdovščini, Cerknici, Hrpelju - Kozini, Majšperku, Novem mestu, Škofljici, Dolu pri Ljubljani, Komendi, Logu - Dragomeru in Ribnici.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj