Na vsebino

Zaključek 14. Festivala migrantskega filma

Slovenska filantropija je ob svetovnem dnevu beguncev pripravila 14. Festival migrantskega filma, s katerim je v Ljubljani in desetih mestih po Sloveniji ponudila projekcije in spremljevalne dogodke, ki osvetljujejo različne obraze migracij, azila ter življenja beguncev. Festivalske filmske projekcije so v minulih dneh pripravili tudi v Črnomlju in Metliki.

V Mladinskem centru Metlika so tako za zaključek zavrteli kratka dokumentarna filma Meja | Človečnost in Naši glasovi, ki vsak na svoj način pripovedujeta žalostno zgodbo o realnostih tistih, ki so bili prisiljeni svoj dom zapustiti bodisi zaradi vojn, kršitev človekovih pravic, revščine, pohlepa korporacij ali drugih razlogov. Zavod Metlika je v sodelovanju s Hišo dobrot Bele krajine po projekciji pripravil tudi skromno pogostitev in srečanje so zaključili ob prijetnem druženju.

Na letošnjem festivalu je bilo sicer v 11 krajih po Sloveniji mogoče videti 23 filmov iz 14 držav. V središču pa so bile ponovno meje oz. prehajanje migrantov preko njih. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov so želeli opozoriti na nasilne meje in nezakonita vračanja, kriminalizacijo solidarnosti ter ženske v migracijah.

Vir: Zavod Metlika, STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj