Na vsebino

13. 12. 2015 - Naša Eko smreka (Lisičke)

V okviru natečaja Bodi eko - ohrani čebelo in smreko, ki sta ga razpisali podjetji Hofer in Medex, smo se lotili izdelovanja eko smreke. Najprej smo jo prebarvali iz vseh strani, z zeleno in rumeno-oranžno barvo. Pri celotni izdelavi smreke smo sodelovali vsi otroci.
Izdelati smo morali čebelice. Le te smo naredili iz kinder jajčka, ki smo ga oblepili s črnimi samolepilnimi trakovi, dodali oči iz želodkov ter krila iz ˝letalčkov˝ kot mu rečemo Lisičke.
Najprej je bilo potrebno odlepiti trak, kar pa ni bilo ravno enostavno. Izdelali smo tudi rožice.
Iz rolic papirja smo naredili satnice za čebele, ki smo jih prebarvali na oranžno. Vse izdelano smo pritrdili na smreko. V satnice smo nalepili koruzo. Ko je bil zgornji del smreke končan, smo se lotili spodnjega. Potrebno je bilo pobarvati storže, da bi smreki pridali praznični pridih. Iz odpadnega blaga smo naredili pentlje. Vmes smo nalepili rožice in satnice. Ves potreben naravni material smo nabirali jeseni.
Po slabem mesecu izdelave smo se ponosni in zadovoljni z rezultatom fotografirali z našim izdelkom.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj