Na vsebino

Hope's Bivouac - Kako prati perilo da bo dišalo (19)

Za volno velja prepričanje, da jo je izredno težko prati. Spomnim se debelih puloverjev iz volne, ki smo jih nekoč prali samo na roke, ker pač pralni stroj včasih še ni imel programa za volno.

Ko smo te puloverje potem oprali, so bili težki, polni vode in sušili so se celo večnost! Merino volna je tanjša od navadne volne in izjemno tanka in lahka.

Merino oblačila so kot čarobna gobica, ki absorbira vonjave in jih s pomočjo vetra nato tudi izrine. In ne, ni vam treba hitro teči k pralnemu stroju po vsaki nošnji. Merino ima super moč, da ostane svež tudi po 7-10 normalnih dni in 5-7 športnih aktivnostih!

Kako prati perilo da bo dišalo iz merino volne? Preprosto! Po končanem dnevu oblačila preprosto obesite na obešalnik, pustite, da zadihajo. Lahko tudi na motor. :)

Svež zrak je super, ampak če ste notri, je tudi to v redu. Merino volna je kot super junak pranja - učinkovita in zabavna.

Če imate kakšno vprašanje zame, da ga v eni od naslednji rubriki predebatiramo, mi pišite na [email protected]. Z veseljem razbijem vaše dvome in skrbi glede merino volne.

Nada Dragutinović

Nada Dragutinović

Nada, ljubiteljica merino volne, hribolazka in motoristka. Nada živi trajnostno in minimalistično. Verjame v koncept, manj je več, zato se je povsem predala objemu merino volne, ki je v zadnjih letih postala njena posebna strast.

Njeno navdušenje nad merino volno jo je popeljalo na edinstveno pot, skozi katero želi popeljati tudi vas, v čarobni svet tega naravnega materiala.

Merino volna ni le običajna volna. Je izjemen in naraven material z osupljivimi lastnostmi.

V oblačilih iz merino volne začutiš zdravje in svobodo. Vendar pa Nada opozarja: ko enkrat začutiš to svobodo, lahko postaneš 'odvisen' od merino volne. In zakaj je temu tako? O vsem tem, o merino volni, oblačilih iz merino volne, o hitri in trajnostni modi ter o makro in mikro plastikah, pa v njenih zapisih.

Pridružite se ji na tem čarobnem potovanju z merino volno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj