Na vsebino

Incident na snemanju novega videospota skupine Plateau

V videospotu nastopata tudi Franci Kek in Sašo Đukić (Milice).
V videospotu nastopata tudi Franci Kek in Sašo Đukić (Milice).

Zgodnjegimnazijska simpatija je posadila seme počasne, intimne in osebne ljubezenske izpovedi imenovane Reka. Valček primerja moč muze s tokom novomeške reke Krke, ki se neumorno oklepa mesta, tako kot so neomajne misli na dekle, v katero se je protagonist balade zaljubil.

Ob kulturnem prazniku Plateau-jčki torej predstavljajo novi single z naslovom Reka, ki je poleg skladbe Mali princ tudi ena prvih, ki so jo ustvarili kot bend. Gašper, Martin, Aljaž in Andrej dodajo še, da imata skladbi od nekdaj povezavo, saj, da gre za takoimenovani “novomeški sound” in, da obe govorita o isti Gašperjevi muzi.

Na dan žena torej sledi nadaljevanje video zgodbe incidenta, ki so ga na strehi bloka na Kandijski cesti v Novem mestu posneli po resničnem incidentu s policijo, a dodatnih izjav člani zasedbe ne dajejo in dogodka ne želijo obešati na veliki zvon. Zatorej muzika.

Plateau so mladi predstavniki novega novomeškega vala glasbe, ki se žanrsko opredeljujejo kot indie-pop rock bend, vendar jih, kot pravijo sami, to pri eksperimentiranju in iskanju svojega zvoka ne omejuje. V lanskem letu so izdali debitantski album z naslovom Vse skrivnosti vetru ter ga predstavili v razprodanem Orto baru.

Pohvalijo se lahko že z nekaj radijskimi nagradami in špili (večkrat so bili popevka tedna na Valu 202, pesem tedna na Radiu Koper, imeli so live koncert na Radiu Hendrix, igrali v oddaji Jutra ob kavi na Radiu Maribor, na Škisovi tržnici, Brucovanju na Kongresnem trgu, Ortofestu, kot predskupina Kokosov v Kinu Šiška … Delujejo pod okriljem priznanih slovenskih producentov, kot so Bort Ross, Miha Arnuš, Robi Bulešič ter z Gregorjem Bajcem, s katerim so že v fazi snemanja drugega albuma, ki ga nameravajo izdati že konec letošnjega leta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj