Na vsebino

Najstniški duh Perpetuum Jazzile

V tednu, ko mineva natanko 40 let od ustanovitve našega svetovno znanega vokalnega orkestra, Perpetuum Jazzile v radijski eter in splet pošilja svojo verzijo klasike 'Smells Like Teen Spirit', s katero sta v 90. letih svet osvojila Nirvana in seattleski grunge.

Po pomladnih singlih 'Dernier Danse' in 'We Will Rock You / Radio Ga Ga' skupina Perpetuum Jazzile v indijansko poletje vstopa najstniško razgrajaško: »Pri Nirvanini 'Smells Like Teen Spirit' smo si na nek način sposodili naslov našega novega albuma 'Smells like ...', ki mu lahko že nekaj časa prisluhnete na vseh spletnih platformah. Zakaj Nirvana? Verjetno zato, ker v skupini trenutno prevladuje generacija, ki je odraščala v 90. letih, to pa je bila ena rockovska himna naše generacije,« pravijo pevci, ki so že začeli z zaključnimi pripravami na poker jubilejnih koncertov v Cankarjevem domu konec oktobra.

Spremljevalni video so avgusta posneli v Ljubljani, pod taktirko režiserja Roka Mavra, za osvetlitev pa je skrbel prekaljeni Črt Birsa. »Kljub visokim temperaturam, ki so nam na snemanju kodrale lase in kvarile ličila, smo tam dejansko uživali. Preizkusili pa smo se tudi v vlogi čistilcev naših praktikablov, sicer za kamerami, a učinek zasije v vsej svoji veličini na ekranu,« znajo še tak izziv s pozitivnimi mislimi pospremiti mojstri pevci, ki bodo 40-letnici prijateljsko nazdravili v torek, vrhunec praznovanja z oboževalci pa jih čaka oktobra, ko bodo kar štiri dni zapored z Vokalno ekstazo nastopali v veliki Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Prvi trije koncerti so razprodani, nič manjše zanimanje pa ni za četrtega, 31. oktobra, ki so ga na željo zamudnikov objavili pred nekaj dnevi. »Popotovanje skozi 40 let našega ustvarjanja bo zagotovo posebna postavitev s pašo za oči in ušesa. Se vidimo na praznovanju v Cankarjevem domu,« obljubljajo mojstri spektakla.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj