Na vsebino

Zanemarjen Mercedes ali lepo ohranjen Yugo?

Ljudje smo si zelo različni. To sem napisal že večkrat in vsaka moja objava bi se lahko začela s tem stavkom. Vsak odrašča v različnih pogojih in vsakemu življenje postreže z različnimi izkušnjami. Posledica tega je, da velikokrat težko razumemo ljudi okrog nas.

Jaz imam na primer rad red in čistočo, tudi v avtu. Kadar je avto umazan in smeten, se v njem enostavno ne počutim dobro. Iz avta vedno sproti odnesem smeti in trudim se, da ga vsak mesec posesam. Ugotovil sem, da mi sesanje vzame malo časa, kadar avto sesam redno. Če se slučajno zgodi, da avta ne posesam več mesecev zaporedoma, pa mi sesanje vzame bistveno več časa.

Ker je meni čistost pomembna, težko razumem tiste, ki jim čistost ne pomeni čisto nič. Včasih se vprašam, če se ti ljudje sploh zavedajo, kako zelo umazan je njihov avto ali stanovanje. Umazanija jih ne moti, oziroma v njihovem svetu umazanija sploh ne obstaja. Včasih si celo zaželim, da bi bil sam takšen. Želim si, da me ne bi motila nobena smet, nobena packa, prah in pajčevina.

Lepo oblikovana notranjost avtomobila ne pride do izraza, kadar je smetna in umazana. Enako velja za vse ostale prostore, ki jih je ustvaril človek. Stanovanje lahko opremijo najboljši arhitekti in oblikovalci, vendar, če se ne vzdržujeta red in čistoča, je ves njihov trud zaman.

Vrnimo se k vprašanju iz naslova. V katerem avtomobilu bi se vi počutili bolje? V Mercedesu novejšega letnika, v katerem ležijo prazne plastenke, ovoji čokoladic, embalaža hitre hrane na kateri se že nabira plesen, sedeži so umazani, v pepelniku in okrog menjalne ročice polno ogorkov, okrog števca svetijo opozorilne lučke in stekla so tako umazana, da komaj vidimo ven iz avtomobila?

Ali pa bi se počutili bolje v starem Yugotu, v katerem ni niti ene smeti, sedeži so stari, vendar lepo ohranjeni in čisti, po avtomobilu se širijo prijetne vonjave in stekla so tako čista, da ne veste ali so okna odprta ali zaprta?

Mislim, da je razumljivo, da se bi jaz bolje počutil v starem Yugotu. Kar se tiče zanemarjenega Mercedesa, pa grem raje z avtobusom ali na vlak.

In vi? Opazite takšne stvari, ali ste med tistimi srečneži, ki so sposobni ignorirati umazanijo in smeti?

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj