Na vsebino

Vsak moški potrebuje delavnico

Vsak moški potrebuje delavnico. Tisti, ki misli, da je ne potrebuje, laže sam sebi. V delavnici lahko z lastnimi rokami kakšno stvar popravimo, dodelamo, ali celo naredimo iz nič. To nam daje notranje zadovoljstvo in občutek, da smo koristni.

Vse več delovnih mest je umeščenih v pisarne in zaposleni večino delovnega časa presedimo. Če vprašate mene, to ni dobro za fizično in tudi ne za psihično počutje človeka.

To ne velja za vse ljudi, vendar jaz sigurno sodim med tiste, ki jih sedenje za računalnikom fizično in psihično izčrpava.

Pisarna ni bila nikoli primerno delovno okolje zame in vedno sem se bolje počutil v delavnici. Verjetno zaradi tega, ker sem v delavnici tudi odraščal.

Delo z orodjem me je vedno privlačilo bolj, kot pa tipkanje ter klikanje.

Morda je to zaradi tega, ker strmim k temu, da je razultat mojega dela vedno otipljiv in funkcionalen izdelek.

Če je rezultat mojega dela le graf, tabela ali prezentacija izdelka, mi to ne da zadovoljstva, ki ga v življenju iščem.

Lahko bi rekel, da virtualne stvaritve ne potešijo moje ustvarjalne žilice. V virtualnem svetu ne najdem zadovoljstva in mislim, da to velja za večino ljudi.

Velikokrat v nastajanje projektov vložimo veliko truda, vendar kadar ugasnejo računalniki in se vrnemo v realnost, naš trud ni nikjer viden.

V prihodnosti lahko pričakujemo, da bo vse več zaposlenih sedelo v pisarnah in zrlo v svoj monitor. Vse ostale stvari, ki dajejo notranje zadovoljstvo, pa bomo morali še vedno nadoknaditi v prostem času, ki ga je v tem tekmovalnem svetu vedno manj.

Delavnica bo postala luksuz

Mnogi se bodo v prostem času zatekali v delavnice, kjer bodo svoji domišljiji puščali prosto pot in delali stvari, ki jih v službi ne morejo. Delavnice bodo postale luksuzni prostor za sprostitev.

Če živimo v hiši na podeželju, delavnica ne predstavlja velikega problema. Prostora je dovolj in tudi hrup, ki prihaja iz delavnice, ni tako moteč za sosede.

Situacija pa je nekoliko drugačna, če živimo v središču mesta, kjer je izziv že samo parkiranje avtomobila. Imeti delavnico v takšnih razmerah ni enostavno in tudi ne poceni.

Dolgo časa sem v Ljubljani iskal prostor, ki bi ga lahko uporabljal kot delavnico, vendar brez uspeha.

Spoznal sem še dva fanta s podobno težavo in skupaj nam je končno uspelo najti prostor, v katerem naša domišljija ne bo omejena.

Delavnico moramo še opremiti in oblikovati tako, da bo čim bolj funkcionalna in da se bomo v njej vsi trije počutili dobro. V naslednjih objavah bom govoril o stvareh, na katere moramo biti pozorni, kadar oblikujemo delavnico.

Končno imamo prostor, kjer bom lahko ustvarjali

V tej delavnici bodo nastale številne kreacije in med njimi tudi otroška postelja Jeep, o kateri sem že pisal v preteklih objavah.

Za informacijo naj še povem, da je po novih izračunih cena izdelave otroške postelje Jeep presegla 2000€. Spremljajte in delite projekt otroška postelja Jeep s prijatelji in morda bo prav vaš otrok spal v tej unikatni in zelo dragi postelji.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj