Na vsebino

Virus je politikom obrnil hrbet

Iz dneva v dan sem bolj začuden nam stvarmi, ki se dogajajo v naši državi. Sploh ne vem kako začet in ne vem, če ima sploh kakšen smisel zapravljati besede. Tisti, ki se čudijo dogodkom tako kot jaz, me razumejo, tisti ki kljub vsemu še vedno podpirajo določene politike, pa ne bodo nikoli razumeli kako se zdaj počutim.

Ne govorim o levih in desni, saj niti ne vem kaj točno to pomeni. Vem pa kaj pomeni pošteno in kaj nepošteno. V slovenski politiki je poštenega zelo malo in nepoštenega zelo veliko. Tudi tisti, ki morda v politiko vstopijo s poštenimi nameni, hitro ugotovijo, da na pošten način ne gre.

Pred volitvami nas vsi prepričujejo, da se bodo žrtvovali za Slovenijo, vendar vsak pošten Slovenec, ki plačuje davke, žrtvuje več kot katerikoli politik. Za stolčke v parlamentu se grebejo zato, da bodo čim bližje koritu. Briga njih za nas, ki smo jih volili.

Morda pretiravam in v parlamentu celo obstaja nekaj ljudi, ki se borijo za dobro Slovenije in Slovencev. Ampak teh ljudi je premalo in ti ljudje so naivni. Naivni so, ker verjamejo v pravno državo in ker mislijo, da ima vsak človek vest, ki mu zvečer ne pusti spati, kadar naredi nekaj v škodo drugih.

O ne. Pravna država ne obstaja in med politiki je zelo malo vesti. Politika je umazana igra in če nisi pripravljen igrati umazano, bolje da v politiko sploh ne greš. Če igraš pošteno in po pravilih, zate v politiki ni prostora in zato smo tam kjer smo.

Ampak potem se pojavi odrešenik, ki ni politik. Kot, da bi bil poslan od boga, nam je prišel povedat resnico. Kako vemo, da je resnica? Zato ker ni politik. On je navaden, pošten, delaven Slovenec. Takšen, kot so nas pri verouku učili, da človek mora biti. Vzgled vsem nam.

Od kar imam volilno pravico ni za Slovenijo nihče žrtvoval toliko, kot g. Ivan Gale. Za to mu bom, tako kot večina Slovencev, večno hvaležen. Še jaz si nisem upal upati, da v naši državi obstajajo takšni ljudje, kaj šele mislite, kako je presenetil naše politike. Še zdaj jim ni jasno kaj jih je doletelo.

Ampak politiki nadaljujejo umazano igro, ki jo navaden pošten Slovenec ne zna igrati. Igra je čedalje bolj umazana in politiki se kmalu ne bodo več videli ven iz blata. Vsaka kepa blata, ki jo vržejo, pade takoj nazaj na njih. Kljub temu, da ne znamo igrati njihove igre in se ne želimo spuščati na njihov nivo, pa znamo postaviti dobro obrambo.

Spoznali smo njihov način igre in zato njihove poteze že v naprej predvidimo. Še z nobeno potezo nas niso presenetili, so nas pa z vsako potezo razočarali. Začelo se je z ustrahovanjem z virusom, ki se brez razloga še vedno nadaljuje. Na srečo pa je virus našim politikom obrnil hrbet, saj se je izkazalo, da ni tako smrtonosen, kot so si sami želeli.

Vse usluge za krotitev virusa zdaj seveda pripisujejo sebi, ampak Slovenci vemo, da to ni res. Lahko pa si bodo pripisovali vsa resnejša obolenja in smrtne žrtve, ki so in bodo nastala zaradi ukinitve rednih zdravniških pregledov v tem obdobju.

Nekateri se seveda ne strinjate z mano. Po svetu kroži ogromno novic in težko je razločiti katere so prave in katere lažne. Ampak kaj pa če se človek distancira od vseh novic in se sam pri sebi vpraša, kdo ima od virusa večjo korist?

Imajo večjo korist tisti priznani zdravniki, ki nas pomirjajo z informacijami, da virus ni veliko drugačen od tistih s katerimi se redno srečujemo? Ali imajo večjo korist politiki, ki nas z virusom strašijo, nas zapirajo v naše domove in postavljajo zakone, ki jim omogoča popoln nadzor nad nami? Presodite sami.

Kot sem že omenil smo Slovenci po samem čudežu dobili odrešenika. Če bi boga vprašali zakaj nam noče pomagati, bi odgovoril:” Saj sem vam poslal Ivana Galeta”. Ampak Biblija nas lepo uči kakšna usoda doleti odrešenike. Se še spomnete kaj se je zgodilo z Jezusom?

Vprašanje, ki mi te dni ne da miru pa je, ali si slovenski narod sploh zasluži Ivana Galeta? Ali smo sploh vredni njegovega žrtvovanja in borbe. Slovenski narod smo vsi Slovenci. Vsi, ki g. Galeta podpiramo in vsi, ki g. Galeta zmerjajo in mu grozijo s smrtjo. Vse smo to Slovenci. Dokler narod ne bo postal eno, nam g. Gale žal ne bo mogel pomagati.

V petek bo pomemben dan za Slovenijo. Mislim, da v Sloveniji še nikoli v zgodovini ni bilo toliko koles istočasno v pogonu, kot jih bo v petek 8.5.2020 ob 19:00. Imam občutek in močno upam, da bo Slovenija prva država na planetu, ki bo uspela s kolesi ohraniti demokracijo in pregnati politike.

Kolesarjenje je zdravo za dušo in telo.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj