Na vsebino

V vsakem slabem se skriva nekaj dobrega in za vsakim dežjem posije sonce

Prejšnji petek je novica iz Črnomlja zaokrožila svet.

Škoda ker novice, ki se širijo s takšno močjo in hitrostjo, nikoli niso dobre. Tudi novica, ki je prišla iz Črnomlja, ni izjema.

Na srečo so vsi mediji poročali le o materialni škodi, ki jo je povzročila orjaška toča. To pomeni, da ob tem dogodku ni bilo nobene telesne poškodbe in da Bela krajina, zaradi petkove toče, ni izgubila niti ene duše. Po svoje je to en mali čudež.

Izkušnje vedno pokažejo, da je vsaka dobra stvar za nekaj slaba in vsaka slaba stvar za nekaj dobra. Veliko se vas ta trenutek ne strinja z mano. Menite, da je dogodek, ki se je zgodil v Beli krajini tragedija in da v njem nikakor ne more biti nič dobrega. Menite, da je to naravna katastrofa, ki je uničila življenja mnogih.

Glede na to, da zaradi toče v Črnomlju ni bilo izgubljeno niti eno življenje, lahko rečemo, da niti eno življenje ni bilo uničeno. Uničene so bile le materialne stvari in upam, da se vsi tisti, ki so bili oškodovani na račun toče zavedajo, da niso izgubili čisto nič pomembnega.

Vsi se strinjamo, da je ta dogodek prinesel ogromno slabega. Strinjati pa se moramo, da je prinesel tudi nekaj dobrega. Res je gospodarstvo zaradi toče oslabljeno, vendar v zameno so se močno ojačali medčloveški odnosi. Naravne katastrofe vedno povežejo ljudi in nas opomnejo, da eden brez drugega, nismo vredni čisto nič. Ljudje v takšnih primerih stopimo skupaj in pozabimo na marsikatero zamero.

Strah me je bilo, da se zaradi toče veliko sošolcev iz srednje šole ne bo moglo udeležiti obletnice, ki naj bi se odvijala ta isti dan. Takoj po dogodku so začela prihajati sporočila z odpovedmi in predlogi, da se obletnico premakne na drug datum. Toči je skoraj uspelo razdreti eno lepo srečanje, vendar želja, da se sošolci ponovno vidimo, je bila močnejša.

Na srečanju, sem imel namen bivše sošolcev prositi za življenjski nasvet. Vendar dokler je to prišlo na vrsto, se je zabava že preveč razživela. Odločil sem se, da to vprašanje pustim za naslednjič. Prepričan pa sem, da niti dva nasveta ne bi bila enaka, saj niti dva sošolca nimata enakih izkušenj.

Nasvet, ki bi ga jaz dal svojim sošolcem je:

Ne dovolite, da vas neuspehi in tragedije držijo nazaj. V življenju je najbolj pomembno, da znamo sprejemati dobre in slabe stvari, saj prve brez drugih ne morejo obstajati. Hkrati bi jim tudi svetoval, naj ne dovolijo, da jim ob uspehihi in dosežkih, preveč zrastejo krila. Če bodo leteli visoko nad vsemi ostalimi, bodo kmalu postali osamljeni.

Toča v Beli krajini je naravna katastrofa, ki je uničila materialne stvari in okrepila medčloveške odnose. Kot da bi nam nekdo želel nekaj povedati. Morda je prav to tisto, kar Bela krajina najbolj potrebuje.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj