Na vsebino

Tudi slepa kokoš zrno najde. Ampak le, če si upa.

Slepa kokoš iz naslova sem jaz in zrno, ki sem ga našel, je moja nova služba. Res je, zaposlil sem se. To sicer ne pomeni, da sem zaprl podjetje. Le preoblikoval sem ga v popoldansko dejavnost.

Pred petnajstimi meseci sem se podal na samostojno pot. To sem storil predvsem zato, ker je bil to edini način, da sem lahko začel delati stvari, ki jih počnem zdaj. Takrat na trgu ni bilo takšnih služb in tudi če bi bile, sem imel premalo izkušenj, da bi se lahko prijavil na razpis, kot resen kandidat.

Po petnajstih mesecih, so se stvari precej spremenile. Na trgu dela je več povpraševanja in tudi jaz sem si nabral veliko izkušenj.

Pred kratkim sem po elektronski pošti prejel obvestilo o razpisanem delovnem mestu. Ko sem sporočilo prebral, sem dobil občutek, da je to delovno mesto ustvarjeno zame. Nisem si mogel pomagati, da se ne bi prijavil. Ena stvar je sledila drugi in zelo sem bil vesel, ko mi je bilo ponujeno razpisano delovno mesto.

Tisti, ki me poznajo, vejo da se moje življenje vrti okrog oblikovanja, delavnic, avtomobilov in motociklov. Moje novo delovno mesto združuje vse naštete stvari in zato pravim, da je bilo ustvarjeno zame.

V tem primeru sem bil dejansko slepa kokoš, saj sem našel nekaj, česar sploh nisem iskal. Prišlo je nepričakovano, ob popolnoma pravem trenutku in izkazalo se je za bolje, kot bi si sploh lahko želel.

Pogosto se vprašam, ali bi bil izbran za to delovno mesto, če pred petnajstimi meseci ne bi zapustil takratne službe in šel na samostojno pot. Prepričan sem, da bi bil danes še vedno na istem, kot sem bil pred petnajstimi meseci, če takrat ne bi spremenil ničesar.

Skozi življenje se naše prioritete spreminjajo. Če je bil do zdaj fokus na mojih željah, se bodo te prioritete kmalu spremenile. Moje želje kmalu ne bodo več na prvem mestu. Tega trenutka se zelo veselim. Ko bo pa prišel ta trenutek, se bom zaradi rednega dohodka, počutil dosti bolje.

Kot samozaposleni, sem najbolj pogrešal eno stvar. Bil sem sam za vse. Sam sem se prebijal skozi zahtevne projekte in sam veselil dosežkov. Hočem povedati, da sem zelo vesel, ker imam ponovno sodelavce.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj