Na vsebino

Raziskovanje jame Jurinovke

Tokrat smo šli za spremembo v globino in ne višino. Obiskali smo eno izmed mnogih jam ki se nahajajo v Beli krajini. Jama se imenuje Jurinovka in se nahaja v Dolenji vasi. Prvi vstop v jamo je bil zabeležen 1. 5. 1975. Jama je dolga 16m in globoka 6m. V jami smo nekoliko nepričakovano našli tudi grafite in mnogo jamskih živali. Zanimiva izkušnja, vendar samo za tiste, ki nimajo straha pred zaprtimi prostori!

Preverite kako izgleda v jami TUKAJ.

Vir: JK Design

Ste sanjali, da bi osvojili vrhove gora, da bi preplezali nemogoče stene, z vso močno udarili v led in naredili naslednji korak po zaledenelih slapovih, surfali po poplavljenih cestah, imeli še bolj nore ideje in jih uresničili?

No, tri Belokranjski fanti so šli na Kozice, un led so bili so zamrznjeni potoki, surfat pa so se odpravili kar v Novo Lipo. Tudi v Beli krajini nas na vsakem koraku lahko čaka nova avantura, le če jo vidimo. In če sami niste dovolj pogumni, da jo vidite, potem vabljeni da spremljate njihov vlog.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj