Na vsebino

Navaden potrošnik (7)

Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein, R. Kelly, Balenciaga, Rodney Bingenheimer, izprijeni duhovniki, kot je Preynatin in podobni izrojeni človeški primerki, vsakodnevno lezejo na površje kot umazani in ljigavi deževniki*.

Povzročili so nepredstavljivo škodo marsikateri rosni duši in pustili travme, bolečine in psihične težave, za katere praktično ni zdravila. Skrivajo se za močjo poklica, elite, politike in visokih položajev misleč, da so nedotakljivi. Jemljejo si vso pravico »dotikati« se prav tistih, ki bi morali biti nedotakljivi. Lahko so »mali bogovi« iz medijev lahko pa so le bližnji sosedje, ki jim nasilje in spolna zloraba pomeni fetiš zabavo in neko nujno potešitev na neprimernih mestih s še manj primernimi ljudmi. V najhujših primerih z nemočnimi otroki.

Mind blowing dejstvo je, da po celem svetu delujejo visoko organizirani sistemi, ki izkoriščajo najbolj ranljive in tiste, ki upajo na preboj v karieri ali življenju nasploh. Kako bolan moraš biti, da uničuješ predvsem mlada življenja? Človek očitno ne zmore razsodno manevrirati med nagoni in razumom in tako kot je škodljiv do okolja in živali, tako je že od nekdaj uničevalen za svojo vrsto. Posega po izkoriščanju užitka v skrajno egoistične namene in kot narcis ne vidi opustošenja za sabo. Vse kar je lepo in dobro lakomno grabi in krade, maltretira in izkorišča za svoj lasten užitek. Spolni nagon in nagon po ohranitvi obvladujeta vsa živa bitja, človek pa je glede obeh zašel na kriva pota. V tem spolnem divjaštvu smo resnično podobni opicam*. Kljub višji inteligenci ne uspemo razsodno razmisliti, da svoje potrebe lahko potešimo tudi sami s sabo, če že nimamo spolnega partnerja. Partnerja primerne starosti, partnerja s privolitvijo, ki ima podobne in za tretjo osebo neškodljive fantazije.

Kruta resnica je, da ni življenjske situacije, ki bi bila sveta ali zaščitena pred spolno zlorabo ali nasiljem. Naj bo to na domačem naslovu, službi, športni dvorani, šoli, cerkvi ali kar na cesti. Še hujša resnica pa je, da ni osebe, ki bi bila nedotakljiva. Kjer se srečata dve osebi, ne glede na spol, leta in raso, obstaja možnost zlorabe. V živo ali preko ekrana. Vse je sex in sex je vse ter sex je v vsem.

Na žalost nas večina nosi tudi te izkušnje, ki nam kreirajo psihično stanje do zadnjega dne življenja. Kreirajo našo osebnost, izbiro partnerjev, naše meje, srečo, razočaranje in v najslabšem primeru kopiranje vzorca ali maščevanje. In krog se sklene.

Nekateri šele čez desetletja dojamejo kaj se jim je zgodilo. Mogoče so bili takrat nedorasli situaciji, mogoče je okolica odreagirala normalno in tako normalizirala zločin, morda je vse kar so imeli, nemoč in morda je šlo tako daleč, da jih ni več med nami.

Kaj je razmišljal ugleden moški, ko je vprašal desetletno punčko, če mu ga »potegne«? Je mislil, da mu bo ratalo in da bo življenje teklo nemoteno naprej? Kaj je razmišljal učitelj, ki je od celotnega kolektiva pričakoval spolne usluge? Je mislil, da bodo vsi tiho? Kaj je razmišljal oče, po ustnih popackan s šminko hčerkinih sošolk, vsakič, ko so prišle na obisk? Ne pomislijo na škodo, povzročeno bolečino, na svoj položaj, ugled? Ali sploh kaj razmišljajo? Premorejo sploh kaj vesti? Kot, da bi pojedli sendvič in gredo ležerno naprej.

Kako bolni so ljudje, ki planirajo svoje nagnusne počitnice prav po celem svetu kjer spolno zlorabljajo otroke, ki jim spolno žrtvovanje pomeni nekaj hrane na mizi za celotno družino. Težko je dojeti, da so mnogi od njih zelo vplivni in cenjeni ljudje. Pred nekatere bi pokleknili ali jim poljubili roko in prav ti so redno obiskovali Epsteinov otok, kjer so rekrutirali pre-mlada in izgubljena dekleta. Verjetno so se res iskala ali pred čem bežala in se tako nehote ujele v njihova naročja, ki so vse kaj drugega, razen varna. Otroško naivne so zaupale odraslim ljudem, ki vodijo svet. Le kaj bi lahko šlo narobe?

Lov je bil uspešen, plen na krožniku, in za lovce življenje teče nemoteno naprej, medtem, ko je na drugi strani uničeno bitje, ki poleg svoje bolečine nosi še agresorjevo umazanijo in krivdo, saj večina njih nikoli ne odgovarja za svoja dejanja.

Nič boljši pa ni bil niti Elvis Presley saj je bila njegova lepa Priscilla stara 14 let, ko sta postala par in da ne govorimo o Jerry Lee Lewisu, ki se je poročil s svojo 13-letno sestrično Myro. Oba, Elvis in Jerry sta bila takrat stara več kot 20 let. Bed boy novejše zgodovine je Steven Tyler kateri se je zagledal v 16-letno Julio kateri je kasneje postal skrbnik, saj je drugače ni mogel vleči s sabo na vse turneje. Zelo priljubljeni Axl Rose je prejel številne tožbe za posilstva deklet, ki so na sodiščih običajno "zvisela" zaradi pomanjkanja dokazov. In tako so se skrili marsikateri in se še vedno skrivajo, saj dokler niso zares ujeti, jih nič ne ustavi. Morala, vest, odgovornost, sramota zakon, … prav nič.

Zelo zaskrbljujoč stavek ene od žrtev je »Če bi delali čistko, noben ne ostane«.

Po 50 ali več letih so zlorabljene ženske zbrale pogum in se podale v boj s svojimi tako rekoč nepremagljivimi travmami. Vsak dan se razkrije kakšna afera in žrtve imajo vse več moči in poguma razkrivati krute zgodbe in s tem ponovno razgaljati tudi sebe. Zdi se da že vsaka druga kriči Me Too, kar pa kljub zavijanju z očmi nekaterih, niti ni tako daleč od resnice. Ljudje najraje pogledamo stran ali pa obtožimo žensko in velikokrat ženska to naredi tudi sama.

Na žalost je tudi pri nežnejšem spolu veliko neskladje med nagonom, razumom in moralo. Razum se razvija, nagon pa ostajajo kot primitivno sredstvo za čim večjo možnost ohranitve. Tako ostaja seksualno naravnano šopirjenje orodje za osvojitev najperspektivnejšega partnerja, ki bo dal močno potomstvo za katero bo uspešno skrbel. Imamo veliko preveč razgaljenih deklet in veliko preveč je poudarka na ženskih zapeljivih atributih, ki o sami inteligenci povedo le malo. Ženska se šopiri ravno na tak način, da zamaje moško razsodnost, ki pa s preživetjem vrste nima več nobene veze. Če je to njena osebna izbira ima prosto pot, žal pa je tudi kot kažipot do tistih za katere se izkaže, da nimajo izbire.

In ko spremljamo vsa ta nešteta življenja vidimo, da imamo vsi ta skupni imenovalec, ki cilja na intimne predele. Brez njih nas ni in brez njih ne moremo.

Kljub vsemu pa bi moralo biti vsako bitje sveto in imeti vso pravico izbire kaj početi s svojim telesom. Glede na to, da je sex ustvarjen za razmnoževanje in ohranitev vrste smo ljudje vse prevečkrat iz tega užitka naredili zločin.

Kljub tišini nekaterih je ogromno povedanega. Začnimo poslušati in ukrepati.

*Primerjava človeka in bilokatere živali sploh ni primerna, ker še tako zanikrna žival ne more biti tako pokvarjena na kot človek.

Navaden potrošnik

Navaden potrošnik

Identificiram se kot OSEBA, KI ne HVALI povprečja, OBOŽUJE muziko, LJUBI naravo in OBSOJA ljudi, ki so neusmiljeni do nje, SOVRAŽI ljudi, ki so grobi do živali, PRIČAKUJE pravičnost, pri ljudeh POGREŠA višji nivo čustvene inteligence, je dovolj zrela, da CENI vsak dan posebej, dnevno BELEŽI vsaj 15000 korakov, KOPIČI jpg datoteke in HREPENI po sorodnih dušah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj