Na vsebino

Dobro za vse?

Za nami poletje, počitnice, dopusti, sonce in vročina.

Pred nami pa jesen, šola, služba, dež in mraz.

Kakor je prišel 1. september, so se temperature spustile in nebo se je naoblačilo. Kot bi nam narava želela nakazati, da je konec poletne zabave.

Nasplošno se mi 1. september zdi v letu kot ponedeljek v tednu. Čas, da začneš nekaj na novo, začetek nekega novega cikla, tebi se pa ne da. Nisi bil pripravljen še. Še malo bi razvlekel počitnice/dopust ...

Kakorkoli ...

Za nami je avgust in z njim tudi največji festival v Beli krajini, ki ga ustvarjamo mladi, Črnfest. Festival, ki se ponaša s sloganom "Dobro za vse", nudi programske vsebine za zares vse generacije. Od tistih najmlajših, do tistih najstarejših.

Toda po udeležbi dogodkov je možno videti, da je med udeleženci mladih generacije organizatorjev zelo malo.

To je sicer precej žalostno in zaskrbljujoče, saj poraja organizatorjem veliko vprašanje, kaj pripraviti, kaj organizirati, koga pripeljati, da bo mladim iz lokalnega okolja zanimivo. Če seveda ob tem takoj izljučimo glasbenike komercialnega nivoja oziroma pevce lahkih not.

Definitivno pa je bila najlepša slika letošnjega Črnfesta, ko je na Trgu svobode nastopil Magnifico in je množica obiskovalcev žurala ob ritmih belokranjskega rojaka. In dež sploh ni bil ovira. Bravo!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj