Na vsebino

Zlatan Velić nov igralec Celovca

Zlatan Velić je rojen 1. marca 1999 v Črnomlju. 180 cm visok vezni igralec je julija pričel s pripravami v avstrijski ekipi SAK Klagenfurt, ki tekmuje v 1. avstrijski ligi.

V Celovec je prišel iz mladinske selekcije NK Krka, nedavno pa je odigral prvo tekmo za "B" ekipo SAK-a, s katero bo v kratkem podpisal tudi pogodbo.

Na preizkus v Celovec je prišel v juniju in takoj po prvem treningu navdušil trenerje, ki v njem vidijo velik potencial. Zato so mu ponudili mesto v ekipi. V prijateljski tekmi proti SK Austria Klagenfurt je debitiral z ekipo seniorjev, ravno tako pa tudi v ekipi U-21, za katero je igral od prve minute dalje.

Nogomet je pričel igrati pri osmih letih v NK Bela Krajina, kjer je igral šest let, torej, do svojega 14. leta, potem je svoje nogometne sposobnosti razvijal v novomeškem klubu NK Krka.

Zlatan je prejemnik mnogih nagrad, medalj širom Slovenije, ravno tako v ligi in pokalu Slovenije. Poudariti je potrebno, da je "velik garač", poleg nogometnih zelenic pa tudi humanist, lastnik diplome za pomoč pri vodenju nogometnega kampa, ter diplome za solidarnost ter fer-play igro.

"Moje sanje so, da bi nekega dne igral v reprezentanci BiH, ker je to nekaj posebnega. Vsi moji vrstniki, ki igrajo zunaj domovine, imajo enake želje, kajti vsi imamo radi Bosno, čeprav nismo rojeni tam, ker je to domovina naših staršev. Trudim se in upam, da me kdo iz Zveze opazi in povabi v reprezentanco."

Vir: SPORTSKE.BA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj