Na vsebino

Žana Pintarič je lokostrelka leta

Den Habjan in Žana Pintarič sta lokostrelec in lokostrelka leta 2023. Foto: Tomaž Jevšenak
Den Habjan in Žana Pintarič sta lokostrelec in lokostrelka leta 2023. Foto: Tomaž Jevšenak

Lokostrelska zveza Slovenije je ob koncu leta na prireditvi v Šenčurju podelila nagrade najboljšim slovenskim tekmovalcem in klubom. Najboljša slovenska lokostrelka leta 2023 je Žana Pintarič (LK Paradoks).

Letošnje leto je bilo za Žano Pintarič zagotovo najbolj uspešno doslej. Aprila je tekmovanja za izbor reprezentance zaključila na 1. mestu in si tako zagotovila mesto v ženski članski ekipi. S člansko reprezentanco je na kar nekaj tekmah zabeležila dobre uspehe. Njen največji dosežek je zagotovo 9. mesto na svetovnem prvenstvu v Berlinu, kar je bil tudi najboljši slovenski posamični dosežek med dekleti. Tudi olimpijska kvota je bila le dva dvoboja stran, saj jo je dobila že četrtouvrščena tekmovalka.

Žana se že veseli prihodnjega leta, ko se ji obetata novi priložnosti za potrditev olimpijske kvote, ki se ji je v Berlinu za las izmuznila. Prva priložnost bo maja na evropskem prvenstvu, druga pa junija na zadnji etapi svetovnega pokala. »Doseg kvote bi mi res ogromno pomenil, saj Slovenija v vsem času svoje neodvisnosti še nikoli ni uspela doseči kvote pri lokostrelkah in vse si zagotovo želimo biti prve, ki bi jih doletela ta čast,« pravi 19-letna Semičanka, ki si srčno želi, da bi se uvrstila na olimpijske igre in tam dosegla kar najboljši rezultat.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj