Na vsebino

V 11. krogu zmagi za Kegljaški klub Bela krajina

V 11. krogu 1. B kegljaške lige zahod sta v Kanižarici tako ženska kot moška ekipa KK Bela krajina prišli do zmage proti ekipama KK Brest.

Začetek ženske tekme je potekal izjemno izzenačeno, saj se v prvem setu do zadnjih lučajev ni vedelo, katera igralka bo osvojila ekipno točko. Na koncu je to uspelo Ani Ljubenko (532), ki je nasprotnico premagala za pet kegljev, medtem ko je Cvetka Lamut (528) dvoboj izgubila za štiri keglje. V drugem setu sta nato odlično nastopili Mateja Kraljič (575) in Eva Starešinič (572), ki sta svoji nasprotnici premagali in pred zadnjim setom tekmovalk naredili kar nekaj kegljev prednosti. V tretjem bloku tekmovalk je na steze stopila še Jožica Birkelbach (557), ki je svojo nasprotnico suvereno premagala in ji ni oddala set točke ter Mirjana Kordič (239), ki ji igra ni stekla po željah. Uspešno jo je po 60 lučajih zamenjala Nensi Romšek (274). Ekipne točke sicer nista osvojili, vendar sta podrli dovolj kegljev, da je na koncu zmaga (6:2) ostala na belokranjski strani.

Še nekoliko bolj napeta je bila tekma v moški konkurenci, saj so se v vsakem bloku tekmovalcev ekipne točke delile, keglji pa so se hitro prevešali v korist ene ali druge ekipe. Sprva sta na steze stopila Martin Sevnšek, ki ga je zaradi poškodbe kmalu zamenjal AntonPezdirc (516) in Luka Šimec (562). Luka je svoj dvoboj zmagal, Antonu pa do konca ni uspelo ujeti svojega nasprotnika. V drugem bloku je svojega nasprotnika premagal Stanko Starešinič (532), medtem ko je Martin Pezdirc (528) svojo točko oddal v zadnjih lučajih. V zadnjem paru sta imela težko delo še Dejan Vereš (536) in Robi Magdič (570). Njuna nasprotnika sta se upirala do konca, tako da je odločitev za belokranjsko zmago (5:3) padla v drugi polovici zadnjega seta.

Belokranjke se po odigranih 11. krogih še vedno nahajajo na 2. mestu ligaške lestvice, kjer so se točkovno izenačile z vodilnim Brestom, moški pa so trenutno na 3. mestu lestvice.

V naslednjem krogu se obe ekipi odpravljata na gostovanje - punce odhajajo na kegljišče Vodnjak k ekipi Trebnjega, moški pa v Kranj k ekipi Triglava.

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj