Na vsebino

Mojstrovina Jureta Balkovca

Na derbiju tretjega kroga Prve lige so Domžalčani in Mariborčani postregli z zanimivo predstavo, ki se je končala s štirimi goli in delitvijo točk.

Uvodne minute so sicer pripadle domači ekipi, ki si resnejše priložnosti ni priigrala, prav tako tudi ne gostje, ki so vajeti igre počasi prevzemali v svoje noge. V 28. minuti je Gregor Bajde z leve strani podal v kazenski prostor Domžalčanov, kjer je pred Sunnyjem Omoregiem, ki je bil ob njegovi podaji v prepovedanem položaju, nespretno posredoval Miha Blažič in presenetil nemočnega Adnana Golubovića. Glavni sodnik Matej Jug je zadetek priznal, le dve minuti pozneje pa je moral Golubović še drugič po žogo v svojo mrežo. Tvegano podajo Matije Široka je na domžalski polovici igrišča prestregel Dare Vršič, ki je v nadaljevanju akcije lepo zaposlil Damjana Boharja, ta pa je z desne strani s približno 13 metrov premagal nemočnega domačega vratarja.

Do konca prvega polčasa je bil ob domačem vratarju Goluboviću, ki je dobro posredoval ob podaji Vršiča z leve strani, zaposlen tudi Jasmin Handanović. Mariborski vratar je naprej dobro zaustavil strel Blažiča s prostega strela, nato pa še poskus Luke Volariča.

Na veselje domačih navijačev so se Domžalčani vrnili v igro z zadetkom Brazilca Juninha že v četrti minuti nadaljevanja. Veliko zaslug za zadetek je imel Volarič, ki je z desne strani v kazenskem prostoru gostov lepo našel Juninha, ki je s strelom z 12 metrov znižal zaostanek svoje ekipe. Juninho je bil blizu zadetka tudi štiri minute pozneje, ko je s 30 metrov streljal le nekaj centimetrov nad desno vratnico vrat gostov, za kakšen meter mimo leve vratnice pa je z ugodnega položaja streljal Tavares, ki je na začetku drugega polčasa zamenjal sicer razpoloženega Vršiča.

Za pravo mojstrovino je v 64. minuti poskrbel Jure Balkovec (posnetek gola si lahko ogledate TUKAJ). Branilec domžalske ekipe je s prostega strela, nekoliko z desne strani, zadel levi zgornji kot vrat nemočnega Handanovića ter zasluženo izenačil izid, saj so domačini nogometaši drugi polčas začeli veliko bolj odločno, kombinatorno in seveda učinkovito. Na novi veliki preizkušnji je bil Handanović spet v 70. minuti, ko je po lepi akciji zaustavil strel Juninha, osem minut pozneje pa je pred Sintayehum Sallalichem dobro posredoval Golubović.

Domžale – Maribor 2:2 (0:2)

Vir: Ekipa24.si

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj