Na vsebino

Mladi planinci PD Črnomelj na Mirni gori

Že dolgo let oktobra Mladinski odsek pri Planinskem društvu Črnomelj organizira kostanjev piknik s prenočevanjem mladih planincev na Mirni gori.

Tokrat smo se zbrali v petek, 21. oktobra, starši z otroki in vodniki ob 16. uri na postajališču pred OŠ Loka Črnomelj. Starši so se dogovorili, kdo bo peljal do Vrčic, kjer se je začel naš pohod. Zaradi mokrega terena smo se odločili za pohod po cesti do Planine in naprej po stezi od cerkve sv. Elije do doma na Mirni gori. Na Planini nas je zajel mrak in hodili smo z lučkami do doma, s čimer smo pričarali čarobno vzdušje. Pred domom nas je čakal vodnik Janez s pečenim kostanjem. Oskrbnica Jožica in pomočnica Tončka sta nas postregli s toplim čajem. Sledilo je preoblačenje v suha oblačila in nastanitev po sobah. Po večerji smo poslušali predavanje planinke Minke o prvi pomoči in prikaz oživljanja na lutki s pomočjo defibrilatorja. Otroci so z zanimanjem spremljali in vneto pomagali pri reševanju. Predavateljica je bila navdušena nad njihovo ognjevitostjo in jih tudi pohvalila, da tako dobrih reševalcev še ni srečala. Vodnik Matej in Sandi sta pokazala, kaj vse mora imeti planinec s sabo v nahrbtniku in kako naj bo oblečen. Njihovo sodelovanje in radovednost je presenetila tudi njiju. Zaradi pozne ure smo se odpravili spat. Vozlanje smo obljubili na prihodnjem izletu na Lisco.

Naslednje jutro smo pospravili postelje, pripravili nahrbtnike, izpolnjevali dnevnik mladega planinca, se zapisali v knjigo obiskovalcev, pozajtrkovali, se poslovili in zahvalili oskrbnici za gostoljubnost.

Preden smo sestopili po gozdni učni poti na Planino, smo se povzpeli na stolp in si razgledali po Beli krajini vse do Kleka in Bjelolasice. Nismo pozabili še na vrh Mirne gore, kjer smo se vpisali v vpisno knjigo in se žigosali po rokah, čelu. Vračali smo se na Planino, kjer smo kratko praznovali rojstni dan Eneja. Nadaljevali smo po cesti na Kleč in na izhodišče Vrčice, kjer so nas ob 13. uri počakali starši.

Vodniki smo bili mnenja, da smo imeli zelo dobro skupino in take bomo še naprej z veseljem vodili na kostanjev piknik.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj