Na vsebino

Metliški godbeniki na spustu

V letu koronovem se je delno članstvo metliške pleh bande s tokom reke Koupe spustilo v neznano divjino nekje med Grivcem in Gorenjo Žago. Na bojda 12 km dolgem skorajda brezciljnem in večinoma nenadzorovanem veslanju s hitrostjo 1,08 vozlja po Koupinem kanjonu, ni bila zgrešena nobena pit-stop točka tako na strani nam ljube dežele Slovenije kot pri sosedih Hrvatih.

Na cilj so prišli vsi godbeniki, tako da v članstvu prihodnje leto ne bo deficita. Velja opozoriti, da so vsi živi in zdravi, nekateri le z rahlimi simptomi rečne bolezni. Na divjih vodah preživeti 6 ur le ni mačji kašelj.

Druženje se je nadaljevalo v provizoričnem kampu, ob večnem ognju in pri mizi polni mesnih dobrot z roštilja in tekočin z metliških vinskih goric. Če bi bila minulo noč polna luna, bi še dolgo rjoveli v mesečino, tako pa smo siti, zadovoljni in hidrirani ter malce od sonca popečeni omagali v zasluženi spanec pod milim nebom oz. pod streho šotora.

Vir: Mestna godba Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj