Na vsebino

Matko zapečatil usodo Mure

Aljoša Matko je dosegel svoj 14. gol sezone. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je dosegel svoj 14. gol sezone. Foto: NK Celje

Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2), ki zanesljivo drvi proti naslovu prvaka. Tretji zadetek za grofe je v 49. minuti znova dosegel Aljoša Matko.

24-letni Črnomaljec je bil blizu zadetka že v peti minuti, ko je po podaji s kota spretno prišel do strela iz bližine, vendar zadel vratnico. Čeprav so izbranci Damirja Krznarja silovito začeli, pa so Sobočani povedli po protinapadu v sedmi minuti. Žan Karničnik je Celju priigral izenačenje z izjemnim strelom z 20 metrov pod prečko v 22. minuti, v vodstvo pa jih je popeljal Damjan Vuklišević tri minute pred odmorom, ko je zadel z glavo po Popovićevi podaji iz kota z desne strani.

Matko znova prevzel vodstvo na lestvici strelcev

Mura je odločno začela tudi drugi polčas, vendar jo je hitro umiril nov zadetek Celja. Po novi Popovićevi podaji, takrat z leve strani, je z glavo zadel Aljoša Matko in dosegel svoj 14. gol sezone, s katerim je najboljši strelec Prve lige.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj