Na vsebino

Klemen Rožič Šoštar državni prvak v lovu rib s plovcem

25. in 26. junija je na tekmovalni trasi Hotemež pri Radečah na reki Savi potekalo Državno prvenstvo za mlade v ribolovu s plovcem. Mladi ribiči so tekmovali v treh kategorijah (U15, U20, U25), ter se potegovali za naslov državnega prvaka v svoji kategoriji.

Črnomaljec Klemen Rožič Šoštar, član Ribiške družine Novo mesto, je letos prvič tekmoval v višji starostni kategoriji U20. V konkurenci desetih ribičev je prvi dan osvojil tretje, drugi dan pa prvo mesto in s tem sektorsko zmago. V skupnem seštevku obeh rezultatov, najmanjšega števila kazenskih točk in največje skupne teže ulovljenih rib, mu je po napetem boju uspelo osvojiti skupno prvo mesto. S tem pa je postal tudi državni prvak za leto 2022 v svoji kategoriji. Rezultat mu je prinesel mesto v ekipi državne reprezentance U20. Tako se bo skupaj z ekipo še štirih mladih ribičev udeležil Svetovnega prvenstva za mlade ribiče v LRP, ki bo avgusta v Sloveniji na reki Savi v Orehovem pri Sevnici.

To je že njegov 4. naslov Državnega prvaka v LRP, trije do sedaj v U15 in sedaj prvi v U20.

Zahvala gre v veliki meri njegovi ekipi, vodji Jerneju Piklju in trenerjema Lenartu in Tini Pikelj za vso strokovno pomoč, njegovima staršema in bratu pa za vzpodbude v težjih trenutkih. Hvala tudi Ribiški družini Novo Mesto za zaupanje in finančno podporo k doseganju najvišjih rezultatov.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj