Na vsebino

Kegljanje: dekleta z zmago, moški za las poraženi

V zadnjem krogu jesenskega dela 1. B državne kegljaške lige je ženska ekipa KK Bela krajina zmagala, njihovi moški kolegi pa so po napeti končnici izgubili za 15 kegljev. Obe ekipi sta gostovali v Novem mestu pri KD Krka.

Za Belo krajino so točke osvojile Mateja Kraljič (547), Jožica Birkelbach (511) in najboljša igralka tekme Eva Starešinič, ki je podrla 572 kegljev. Tudi ostalim igralkam ni manjkalo veliko, da bi ekipi priborile točko. Cvetka Lamut (509), Ana Ljubenko (550) in Mirjana Kordič (507) so s svojo vztrajnostjo in borbenostjo poskrbele, da so keglji ostali na belokranjski strani. Dekleta so se po zmagi nad Krko zavihtela na drugo mesto ligaške lestvice.

Moška ekipa je nato suvereno stopila na steze kegljišča Portoval in po prvem bloku tekmovalcev povedla z rezultatom 2:0, saj sta Dejan Vereš (581) in Luka Žafran (583) opravila odlično nalogo. V nadaljevanju je točko za Belo krajino osvojil Martin Sevnšek (571), medtem ko je Luka Šimec (522) to veselje prepustil nasprotniku. Ko se je že zdelo, da se bo tekma prevesila na stran Bele krajine, pa se je v zadnjem bloku tekmovalcev začela tehtnica počasi prevešati na stran gostiteljev, dokončno pa se je to zgodilo v zadnjih petih lučajih. Robi Magdič (567) in Stanko Starešinič/Martin Pezdirc (497) so naleteli na razigrane nasprotnike ter na koncu klonili za pičlih 15 kegljev. Fantje bodo do začetka spomladanskega dela lige prezimili na tretjem mestu lestvice.

Do novih kegljaških tekmovanj je zdaj približno mesec dni premora. Sezona se bo nadaljevala 13. januarja.

Priponke

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj