Na vsebino

Jakob Kavšek je solist leta 2023

Za Jakobom Kavškom je odlično leto. Foto: Bolero
Za Jakobom Kavškom je odlično leto. Foto: Bolero

V koprskem gledališču so na sinočnji slovesnosti že 17. po vrsti podelili nazive in priznanja Plesne zveze Slovenije. Nagradili so posameznike, plesne pare in plesne skupine vseh tekmovalnih zvrsti, ki so v letu 2023 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in v svetu.

Leto 2023 je bilo skoraj v vseh tekmovalnih zvrsteh za slovenske športne plesalke in plesalce nadvse uspešno.

Naziv solista leta 2023 v modernih tekmovalnih plesih je osvojil Črnomaljec Jakob Kavšek (PK Bolero, Ljubljana). Za Kavškom je odlično leto, v katerem je osvojil prvo mesto na svetovnem prvenstvu in drugo mesto na evropskem prvenstvu v show plesu ter drugo mesto na svetovnem prvenstvu in tretje mesto na evropskem prvenstvu v modernu ter drugo mesto na evropskem prvenstvu v jazzu.

Na prireditvi so se z dosežki sprehodili skozi celotno paleto tekmovalnih plesnih zvrsti, v katere je v Plesni zvezi Slovenije vključenih 3000 registriranih tekmovalcev, v tekmovanja v okviru Šolskega plesnega festivala pa še dodatnih 5000 otrok in mladostnikov.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj