Na vsebino

Ambiciozni načrti nogometašev Kolpe

Športno društvo Nogometni klub Kolpa je za prihajajočo tekmovalno sezono 2016/2017 sprejelo vseobsegajoči ambiciozni športni program in v tekmovanje pri panožni nogometni zvezi prijavilo 8 tekmovalnih selekcij (U8, U9, U11 – dve ekipi, U13, U15, U17, U19 in člani), kar je klub v zgodovini delovanja dosegel prvič. Program zajema delovanje nogometnih selekcij od najmlajših letnikov cicibanov pa do članske ekipe. Ključno za uspešno razvojno pot ŠD NK Kolpa, ki je botrovala zgradbi selekcijske piramide, je zagotovo večletno sistematično delo Šole nogometa.

Naši nogometaši z vztrajnim in dobro premišljeno začrtanim delom že pri najmlajših cicibanih, pa po dolgi poti do članov, gradijo in nadgrajujejo pripadnost nogometu in klubu ter medsebojni kolegialnosti. Odraz vsega tega je uspeh članske ekipe, ki bo že tretjo sezono zapored igrala v 3. slovenski nogometni ligi - center, v prihajajoči sezoni pa stremijo k izboljšanju že tako odličnega 7. mesta iz prejšnje sezone.

V ponedeljek, 18. julija, so člani ŠD NK Kolpa pod vodstvom trenerja Roberta Filaka začeli s pripravami na tretjo zaporedno sezono v 3. slovenski nogometni ligi Center.

Tekom priprav bodo odigrali štiri pripravljalne tekme, in sicer z mladinci NK Krka, z NK Kočevje in z NK Zrinjski (Ozalj). Zadnjo pripravljalno tekmo, ki bo služila kot končni test pripravljenosti na prvenstvo, pa bodo člani odigrali v Podzemlju, v nedeljo, dne 14. avgusta z belgijskim tretjeligašem K.F.C. Ham United. Tudi vse mlajše selekcije imajo po strokovnem programu že določene razporede priprav.

ŠD NK Kolpa počasi izvaja tudi napredek v začrtanem investicijskem programu. Na našo pobudo je investitor Občina Metlika sprejela investicijski projekt izgradnje avtomatiziranega namakalnega sistema glavnega nogometnega igrišča v Podzemlju z vodovodno vrtino, ki bo zagotavljala vodni vir za zalivanje športne zelenice. Del finančnih sredstev bo zagotovila Fundacija za šport. Večletne velike težave klubskih vzdrževalcev, ki so se v sušnih obdobjih in v poletju trudili ročno zalivati športno zelenico in jo obdržati zeleno, so očitno preteklost.

Nova tekmovalna sezona nam bo, tako verjamemo, z dobrim delom, postregla z obilo športnih užitkov!

Športni pozdrav!

Vir: ŠD NK Kolpa

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj