Na vsebino

Aljoša Matko z dvema goloma

Zadnjeuvršena na lestvici Gorica je včeraj ekspresno povedla pri Mariboru, ki je po še hitrejšem izenačenju ostal brez branilca, a vseeno je po zaslugi dvakratnega strelca Aljoše Matka slavil s 3:1 in znova zavzel vrh Prve lige.

Tekma v Ljudskem vrtu se je začela ognjevito: že v 4. minuti so gostje povedli, a jim je prednost uspelo ohraniti le dve minuti, po slabe četrt ure pa smo videli tudi že izključitev v vrstah gostiteljev.

Odgovor Maribora je bil silovit: Aljoša Matko se je znašel sam pred goriškim vratarjem Urošem Likarjem, ki je še dobil prvi dvoboj, a v naslednji akciji je bil Matko že uspešnejši. Ključno zadnjo podajo je z desne strani prispeval Rene Mihelič, ki je le eden izmed peterice novincev v začetni postavi vijoličastih v primerjavi z enajsterico, ki je v četrtek izgubila derbi z Olimpijo.

Vmes si je prvi rumeni karton prislužil branilec Maribora Ilja Martinović, ki je nato v 13. minuti še podrl Semirja Smajlagića, in glavni sodnik Asmir Sagrković ni okleval ter je izključil Martinovića. Kot bi izključitev presekala obe ekipi, igra se je umirila, pri čemer so bili z igralcem manj Mariborčani celo podjetnejši.

V 57. minuti je Maribor povedel z drugim golom Matka. Po kotu se je Gorica že ubranila, a nespametno izgubila žogo na 25 metrih. Mešanović se je dokopal do nje in podal Matku na vrh kazenskega prostora, ki je s privzdignjenim diagonalnim strelom dosegel šesti prvenstveni gol.

Ob zaostanku in številčni premoči je Gorica vajeti igre zares prevzela šele v zadnjih 20 minutah. Z izjemno parado v 75. minuti je Ažbe Jug preprečil izenačenje, ko je s skrajnimi močmi odbil strel Smajlagića z glavo. A v končnici je namesto izenačenja sledilo končnih 3:1 za Maribor. V hitrem protinapadu je Jan Repas z leve strani pred golom našel samega Filipa Santosa, ki mu ni bilo težko zatresti mreže Gorice.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj