Na vsebino

Zaključek poletja na sem'škem placu – tok kok se spodobi!

Pred nami je zadnji vikend v avgustu in z njim bomo ujeli zadnje sončne žarke na enem najlepših trgov v Sloveniji – vabljeni PO SPOMINE & OKUSE na Zaključek poletja na sem'škem placu!

A ne bomo ujeli le sončnih žarkov, sprehodili se bomo lahko tudi po glasbeno-kulinaričnem ozvezdju.

**** Začeli pa bomo že ta ČETRTEK z otvoritvijo fotografske razstave »1920« in spremljevalnim programom, ki bo povzdignil del naše bogate kulturne dediščine. Pa koreografija ofrkli, bandonika, drumlca – če poznate te izraze, potem morate obvezno priti. Če jih ne poznate pa še toliko bolj vabljeni.

TUKAJ PREVERITE ČETRTKOV PROGRAM

**** Ta PETEK zvečer ne smete manjkati na pravljičnem trškem jedru, kjer bomo ob soju zvezd uživali v nastopu Nuške Drašček in Mitja Ferenca ter se k polnoči pomikali s tamburaško skupino Melos. Slednjih pa ne bomo poslušali »na suho«, saj bodo spremljava našemu uživanju v kulinariki tega večera. Saj to že veste, da bomo letošnji finalistki Masterchef Slovenije pripravili presenečenje v obliki mystery boxa, ne? Sestavini namreč izberete vi, Anja pa bo mogla v 30 minutah pripraviti hladno predjed. Zelo mogoče, da se kar nekaj časa ne bomo premaknili iz ulice vina, piva, koktajlov in vrhunske kulinarike.

TUKAJ PREVERITE PETKOV PROGRAM

**** SOBOTNO popoldan bo prepleteno s pestrim dogajanjem za vso družino, od otroških delavnic, predstave, tržnico domače obrti in kulinarike pa do pohoda po semiški gori, blagoslova motoristov in še in še. Prideta tudi Matic in Patrik – Zmagovalca kuharskega šova Mala šefa Slovenije 2023, ki bosta pripravila 2-hodni meni! Od godbe na pihala do folklorne pravljice z zaključkom z žurom s skupino ČUKI! Obvezno poglejte program, ker se res najde za vsakega nekaj. Pa vsi ti sodelujoči, ki so pripravili krasne delavnice, prikaze, predavanja… Popoln belokranjski zaključek tega poletja.

TUKAJ PREVERITE SOBOTNI PROGRAM

**** V NEDELJO bomo festival zaključili v Črmošnjiški dolini z razstavo konj, povorko konjskih vpreg in konjenikov. Najmlajši bodo lahko zajahali ponija, tisti večji pa se udeležili tekmovalne igre za jahače in vprege. Čaka nas dan napolnjen s svežim zrakom, prijateljstvom in konjeniškim veseljem! Ideja za nepozaben družinski izlet in aktivno doživetje.

TUKAJ PREVERITE NEDELJSKI PROGRAM

ČAK MALO, KAJ PA SEMŠKA OHCET?

Zdaj že drugo leto zapored, zadnji vikend v avgustu, pripravljamo festival Zaključek poletja na sem'škem placu, ki je večji tovrstni festival v regiji. Semiška ohcet je še zadnjič potekala tisto poletje pred pandemijo, potem pa je manjko v naših folklornih vrstah in nezainteresiranost mladih parov za poroko po starih običajih privedel do tega idiličnega festivala. Še vedno je nit in pridih Semiške ohceti – skozi drobce prikaza običajev.

Prisrčno vabljeni PO SPOMINE & OKUSE na Zaključek poletja na sem'škem placu!

Prenesite celoten program v PDF

Plačana objava.

Vir: Kulturni center Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj