Na vsebino

Kamišibaj zgodbe v Šokčevem dvoru v Žuničih

Kamišibaj gledališče je danes zelo priljubljena zvrst umetnosti, ki jo je leta 2013 z Japonske v Slovenijo prinesel etnomuzikolog Igor Cvetko. Skupaj z ženo Jeleno sta po vseh slovenskih regijskih centrih uspešno zasejala »virus kamišibaja«, ki je v osmih letih osvojil srca mnogih ustvarjalcev. Tudi belokranjskih.

Tako je v Šokčevem dvoru v Žuničih minuli konec tedna (od 26. 6. do 28. 6. 2020) potekal 6. strokovni tabor kamišibaj gledališča. Na letošnjem vseslovenskem taboru, ki je potekal pod mentorstvom Metke Damjan, gledališke lektorice, Borštnikove nagrajenke za dramaturški koncept in pod mentorstvom voditelja ter moderatorja Boštjana Odra, smo udeleženci tabora raziskovali besedno in nebesedno komunikacijo v kamišibaju. Zbrali smo se iz različnih koncev Slovenije in v soboto zvečer za javnost pripravili večer kamišibaj zgodb, na katerem sta se predstavili tudi dve novi belokranjski kamišibajkarici.

Da smo lahko izpeljali strokovni tabor in pripravili večer dobrih zgodb smo združili moči Društvo kamišibaj Slovenije, KUD Zlata skledica in javni zavod Krajinski park Kolpa.

Slednji nam je tudi omogočil bivanje in delo v pristnem belokranjskem okolju, ki je očaralo vse udeležence. Iskreno se zahvaljujemo Borisu Grabrijanu za gostoljubje in verjamemo, da bomo skupaj naredili še veliko dobrih zgodb.

Vir: KUD Zlata Skledica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj