Na vsebino

Več sredstev za male komunalne čistilne naprave

Metliški občinski svetniki so se na včerajšnji peti redni seji seznanili s poročili o poslovanju osmih javnih zavodov v lanskem letu, katerih (so)ustanoviteljica je Občina Metlika in sprejeli zaključni račun lanskega občinskega proračuna. Na odhodkovni strani so lani realizirali dobrih 10,1 milijona evrov, kar predstavlja 84 odstotkov načrtovanih. Glede na predhodno leto so bili odhodki višji za tretjino. Na prihodkovni strani so realizirali za 9,4 milijona evrov, ker predstavlja 97 odstotkov načrtovanih. Lansko leto so tako zaključili z dobrim milijonom evrov proračunskega primanjkljaja. Skupni dolg občine je na zadnji dan minulega leta znašal nekaj manj kot 1,4 milijona evrov, kar pomeni 164 evrov na metliškega občana.

Sprejeta je bila tudi sprememba Pravilnika o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev za namen nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav v Občini Metlika, s katero se za občane povečuje znesek sofinanciranja nabave malih komunalnih čistilnih naprav iz 1.000 EUR na 1.500 EUR/objekt. Občani lahko tako pridobijo sofinanciranje male komunalne čistilne naprave v višini 50 % vrednosti naložbe oz. največ 1.500 EUR/objekt.

V zadnjih devetih letih je bilo v metliški občini odobrenih 46 vlog za sofinanciranje malih čistilnih naprav, za kar je bilo porabljenih 46.000 evrov. Primera, da se je več stanovanjskih stavb priključilo ne eno malo komunalno čistilno napravo ni bilo. Sofinancirane so bile male komunalne čistilne naprave velikosti od 2 do 6 populacijskih enot.

Občinski svet je med drugim podal tudi soglasja k določitvi višine dela plače za redno delovno uspešnost oz. določil višino delovne uspešnosti ravnateljev in direktorjev sedmih javnih zavodov, katerih (so)ustanoviteljica je Občina Metlika.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj