Na vsebino

V Tednu otroka odgovorili na veliko zakajev

Z leve: Breda Kočevar, Lucija Ćirović in Jožica Žunič.
Z leve: Breda Kočevar, Lucija Ćirović in Jožica Žunič.

V Tednu otroka, ki je potekal tudi v Kulturnem centru Semič, smo odgovorili na veliko zakajev.

Teden otroka od leta 1954 organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije in praznujemo ga povsod po Sloveniji. Z različnimi dogodki smo tudi v našem okolju želeli poudariti pomen radovednosti, ki je letošnja tema Tedna otroka. Otrokom radovednost pomaga odkrivati in razumeti svet. Najpogostejše otroško vprašanje je »zakaj …«, temu pa sledi odgovor »zato …«

Otroci so že v ponedeljek spoznali, zakaj v gozdu živi Palček Migetalček, odrasli pa so v torek na predavanju zdravnice Sanele Banović izvedeli, zakaj so v življenju pomembni sreča, prijaznost, smeh in zdravje.

Nadaljevali smo v četrtek, z lutkovno igrano predstavo Poklic čarovnice Mice, v izvedbi Gledališče Desni Žepek. Coprnica Mica in krokar Alfred sta nas očarala, oba lika je spretno zaigrala Lucija Ćirović, slovenska lutkarica, igralka, in komičarka. Predstavo je režiral Boštjan Štorman, ki je tudi scenograf, kostumograf in oblikovalec lutk, glasbo za predstavo pa je prispeval Goran Završnik.

Predstava, v kateri smo izvedeli, da coprnica Mica opravlja najlepši poklic na svetu – poklic knjižničarke, je bila namenjena vsem otrokom, nanjo pa so bili še posebej vabljeni knjižni moljčki, ki bodo tudi v letošnjem šolskem letu obiskovali bralni klub Knjižni moljček in se ob pravljicah srečevali v Knjižnici Črnomelj, Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici.

Teden otroka 2023 smo organizirali: KC Semič - TIC Semič, JSKD OI Črnomelj, OŠ Belokranjskega odreda Semič z vrtcem Sonček Semič in Knjižnica Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj