Na vsebino

Učence so navdušili tudi gostinski poklici

Spoznavanje dela v recepciji hotela pod budnim očesom direktorja GTM Matjaža Pešlja.
Spoznavanje dela v recepciji hotela pod budnim očesom direktorja GTM Matjaža Pešlja.

V Območni obrtno-podjetniški zbornici Metlika smo projekt Obrtna pot letos zaključili s spoznavanjem poklicev v gostinstvu. Že drugo sezono smo učencem zadnje triade OŠ Metlika in Podzemelj poskušali približati deficitarne obrtne poklice tako, da jih lahko spoznajo v realnem delovnem okolju, torej v obratovalnicah naših obrtnikov in podjetnikov.

V sredo, 6. decembra, smo bili v praznično okrašenem Hotelu Bela krajina v Metliki. Kar dve skupini učencev sta bili na predstavitvi gostinskega poklica gastronom - hotelir, spoznali pa so še delo receptorja in sobarice.

Direktor podjetja GTM Gostinstvo in turizem Metlika Matjaž Pešelj je najprej na kratko predstavil dejavnosti podjetja, nato je sledil predvsem praktičen prikaz poklicev, saj so učenci ves čas sodelovali. Najprej so pripravili pogrinjke, pravilno postavili jedilni pribor in kozarce. Nato so se preizkusili še v pripravi jedi ter kuhanju in strežbi kave v baru, ki so ji dodali sladke dobrote.

V recepciji so sprejeli gosta in ga vnesli v aplikacijo. Direktor je poudaril, da mora receptor poznati celotno turistično ponudbo Bele krajine. Razložil je, kaj pomeni trajnostni znak Zeleni ključ – vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, ki ga je hotel pridobil leta 2022. Medtem so se že spekli panirani piščančji trakci, ki so vsem teknili. Po predstavitvi dnevnih nalog sobarice smo si na koncu na željo učencev ogledali še hotelske sobe.

Predstavitev gostinskih poklicev je bila zelo zanimiva, poučna, zabavna in atraktivna. Učenci so zaznali zanimivost in kreativnost gostinskih poklicev, nekateri so bili tako navdušeni, da so se že kar dogovorili za počitniško delo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj