Na vsebino

Strokovni tabor kamišibaj gledališča na Bistrici

S praznikom podaljšani konec tedna (od 23. do 25. 6. 2018) smo se člani društva Kamišibaj Slovenije družili na strokovnem taboru z naslovom Kamišibaj kot umetniška forma: Besede ob slikah. Strokovni tabor sta organizirala društvo Kamišibaj Slovenije in KUD Zlata skledica Črnomelj.
Za lokacijo smo si ponovno izbrali lovski dom na Bistrici pri Črnomlju, ki nudi tišino in mir za ustvarjalno druženje ter učenje in je naša priljubljena lokacija že tretje leto.
Člani društva, ki prihajamo iz različnih koncev Slovenije (Ljubljana, Maribor, Velenje, Novo mesto, Črnomelj), smo prisluhnili zanimivim strokovnim predavanjem Jelene Sitar Cvetko, Igorja Cvetka in Roka Glavana. Gostili pa smo tudi Tomaža Gubenška, ki je redni profesor na AGRFT na Univerzi v Ljubljani. Razkril nam je nekaj skrivnosti dobrega govornega nastopa.
Govorni nastop ob kamišibaju je posebna veščina. Kako pripraviti jezikovno neoporečno besedilo, kako iz besedila izluščiti prave pomene, kako zgodbo stilsko oblikovati, kako biti avtentičen pripovedovalec? To so bila izhodišča našega potovanja v svet pripovedovanja ob kamišibaju. Ob tem smo se pogovorili o drugih pomembnih elementih govornega nastopa, kot je prezenca nastopajočega in komunikacija.
V nedeljo zvečer smo pripravili tudi kamišibaj nastop udeležencev tabora za javnost. Zvrstilo se je deset odličnih predstav v izvedbi najboljših slovenskih kamišibajkarjev, ki so si ga z veseljem ogledali naši najbolj zvesti gledalci.
Kamišibajkarji zelo radi pridejo v gostoljubno Belo krajino. Prijazna gostilničarka Alenka nas je razvajala z zelo okusno hrano. Skupaj smo preživeli tri čudovite dni, se veliko naučili, dobili navdih za nove predstave in se še bolj povezali. Izjemno in nepozabno lepo je bilo.

Vir: KUD Zlata skledica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj