Na vsebino

Stopili skupaj in pomagali pogorelcem

Franc Jakljevič na pogorišču. Foto: M.G./Dolenjski list
Franc Jakljevič na pogorišču. Foto: M.G./Dolenjski list

Da nesreča nikoli ne počiva sta na svoji koži občutila tudi zakonca Nada in Franc Jakljevič iz Metlike, ki jima je 7. septembra požar uničil več kot 230 kvadratnih metrov ostrešja in vse prostore v tem delu hiše. Takoj so se odzvali številni prijatelji in znanci, ki so prišli pomagat pri čiščenju pogorišča. Po požaru je bilo najprej treba zamenjati leseni del strehe, nato strešno kritino, strope, večino oken in električne napeljave. Potrebna je bila tudi temeljita obnova sten v sobah, hodnikih in kuhinji. Pri gašenju je voda zalila talne obloge in pohištvo, ki je bilo uničeno, prav tako je skozi strope stekla v pritlični del hiše in dvignila parket.

Takoj so se odzvali tudi na Območnem združenju Rdečega križu (OZRK) Metlika in začeli dobrodelno akcijo zbiranja finančnih sredstev za pomoč družini, ki je potekala vse do 13. oktobra. Za obnovo stanovanjske hiše po požaru so z donacijami zbrali 7.160 evrov in zbrana sredstva že predali družini Jakljevič, so sporočili z metliškega Rdečega križa.

»V imenu Rdečega križa Metlika in družine Jakljevič iskrena in velika hvala vsem donatorjem in posameznikom, tudi tistim, ki so jih obiskali na domu, za pomoč in razumevanje pri obnovi ob naravni nesreči,« je še zapisala sekretarka OZRK Metlika Zalka Klemenčič.

Pomagali so: Rdeči križ Slovenije - sklad solidarnosti, Rdeči križ Metlika - sklad Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski, Krka d.d. Novo mesto, Kolpa d.d. Metlika, CGP d.d. Novo mesto, Renata Mihelčič - Metlika, Anton Šuklje - Gornja Lokvica, Jože Mihelčič - Metlika, Martin Črnugelj - Metlika, Simona Bajuk - Primostek, Erika Peterlin - Metlika, Peter Badovinac - Jugorje, Darinka Plut - Grm pri Podzemlju, Aleš Štefanič - Brezovica pri Metliki, Boštjan Šetinc – Metlika, Anton Žunič - Metlika, Franc Mišmaš – Trnovec, Darinka Slanc – Čurile, Ivan Petric – Metlika, Božidar Kopinič – Metlika, Andrej Sever - Metlika, Marjan Radkovič – Dolnji Suhor, Miroslava Klemenčič – Gradac, Anton Kostelc – Krmačina, Danilo Orlič - Metlika.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj